Вчений знайшов унікальний спосіб очистити Світовий океан від критичного рівня забруднення

Очисна споруда стане найдовшою з коли-небудь встановлених у Світових водах.

Проект "Очищення океану" (Ocean  Cleanup), який допоможе очистити величезні забруднені території водних просторів від пластику, запустять у 2016-му році. Перші системи будуть встановлені у водах між Південною Кореєю та Японією, пишуть Вести.Ru.

Наразі у Світовому океані плаває близько 5 мільярдів пляшок та інших пластикових частинок, які рано чи пізно можуть опинитися на вашому столі, кажуть організатори проекту.

Система була розроблена групою дослідників під керівництвом голландця Бояна Слета (Boyan Slat), 20-річного засновника компанії Ocean Cleanup. Схожа на гігантську стрілку в океані, плавуча споруда стане найдовшою з коли-небудь розгорнутих у Світових водах.

Слету вдалося зібрати для експериментального етапу 2,1 мільйона доларів США. Також його дітище було визнано переможцем премії 2015 Designs of the Year.

Наразі довжина однієї очисної споруди два кілометри, але протягом найближчих п'яти років Слет планує створити 100-кілометрову систему біля Великої тихоокеанської сміттєвої плями.

Збереження екосистеми океану є актуальною проблемою сучасної екології, тим більше, що вчені знайшли у глибинах океану десятки тисяч нових форм життя.

Повʼязані теми:

Наступна публікація