Велика сімка винесе ситуацію в Україні на обговорення

Велика сімка винесе ситуацію в Україні на обговорення

Фото: УНІАН

Окрім того, на нараді сподіваються вирішити питання посилення присутності Північної Кореї в Південно-Корейському морі

Міністри закордонних справ країн Великої сімки 10-11 квітня обговорять питання тероризму в Україні та на Близькому Сході на нараді у Хіросімі. Про це заявив генеральний секретар кабінету міністрів Японії Йосихід Суга, пише "ТАСС".

Суга підкреслив, що на обговорення будуть винесені екстрені міжнародні проблеми.

"Ми маємо намір докладно обговорити такі екстрені міжнародні питання, як тероризм і насильницький екстремізм, біженці, гарантії безпеки мореплавства, а також ситуацію на Близькому Сході та Україні", - сказав він, додавши, що окрім іншого на нараді сподіваються вирішити питання Північної Кореї, яка посилила присутність в Південно-Китайському морі.

"Хотілося б, щоб "сімка" продемонструвала чіткий підхід і до таких регіональних проблем, як Північна Корея та гарантії безпеки навігації", - сказав Суга.

При цьому, японський чиновник наголосив, що вперше за останні вісім років міністри закордонних справ Італії, Великобританії, ФРН, Канади, США, Франції та Японії зустрінуться в Азії. Нарада в Хіросімі – це підготовка до саміту країн G7, який відбудеться 26-27 травня.

Нагадаємо,  президент України Петро Порошенко минулого тижня відвідав США. За словами заступника голови Адміністрації президента Костянтина Єлисеєва, Порошенко та Обама обговорили, звичайно, питання, пов'язані із зміцненням ядерної безпеки і вагомим внеском України. Окрему увагу було приділено ситуації на Донбасі. Скоординували підходи, як краще тиснути на Російську Федерацію з тим, щоб спонукати виконувати Мінські домовленості.

Звичайно, у цьому зв'язку порушувалося питання і про продовження санкцій з боку Сполучених Штатів щодо російської сторони. І, звичайно, окрема увагу буде приділена внутрішній ситуації в Україні, оскільки Сполучені Штати зацікавлені в успіху України. Успіх України залежатиме від того, як швидко буде сформований новий уряд.

Повʼязані теми:

Наступна публікація