Великобританія збільшить військову присутність в Афганістані

Великобританія збільшить військову присутність в Афганістані

Фото: Reuters

Прем'єр-міністр країни заявив, що Об'єднане Королівство не зменшить своєї ролі на міжнародній арені.

Великобританія відправить на службу до Афганістану додатково 50 військових.

Тим самим країна збільшить військову присутність у країні до півтисячі осіб.

Про це повідомила РБК-Україна із посиланням на агентство AFP.

За словами британського прем'єр-міністр Девід Кемерона, який прибув на саміт НАТО до Польщі, важливим є продовження "роботи з урядом і службами безпеки Афганістану, щоб видавити терористів з цієї країни".

Члени британської делегації на саміті підкреслили, що британські військові братимуть участь в підготовці афганської армії в рамках операції альянсу "Рішуча підтримка". Однак військовослужбовців не будуть кидати на бойові дії проти бойовиків "Талібану".  

Крім того, Кемерон наголосив, що Великобританія не зменшить своєї ролі на міжнародній арені, попри рішення вийти з ЄС.

"Великобританія не відіграватиме меншу роль в світі. Ми хочемо переконатися, що ми використовуємо нашу силу, зокрема по лінії НАТО, для поширення британських цінностей і речей, в які ми віримо", - сказав він.

Нагадаємо, раніше президент США Барак Обама оголосив, що чисельність американського військового контингенту в Афганистані знизиться до 2017 року до 8,4 тисячі осіб із нинішніх 9,8 тисячі - скорочення становитиме приблизно 14%.

Як підкреслив Барак Обама, завдання американських військових в Афганістані не змінюються - вони будуть тренувати афганських військових, забезпечувати їх інформацією і проводити контртерористичні операції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація