Венесуельці не припиняють протестів через зростання цін на 720%

Венесуельці не припиняють протестів через зростання цін на 720%

Фото: Getty Images

Президент відверто погрожує демонстрантам

Венесуела на межі соціального вибуху. Країна здригається від масових протестів, на які виходять невдоволені дефіцитом харчів, води та електроенергії громадяни, йдеться в ТСН.16.45.

Опозиція збирає підписи за відставку президента Ніколаса Мадуро. А той уже заявив, що готовий протидіяти демонстрантам.

42-річний кухар Роберто Бернал біг вулицею. Цього було достатньо, аби в ньому запідозрили грабіжника. Чоловіка жорстоко побили, облили бензином і підпалили. Але до того відібрали гроші - 5 доларів.

Кількість таких убивств у Венесуелі зросла в рази. Цьогоріч натовп лінчував 74 людини - за весь минулий рік таких злочинів було лише два. Повідомлення про самосуд та насилля на венесуельських вулицях чи не щодня з'являються на шпальтах місцевих газет.

Чого вони хочуть від влади, найкраще пояснюють самі учасники масових протестів. На які по всій країні виходять тисячі людей.

"Ми вийшли на вулицю, щоб вимагати їжі, ліків, вимагати референдуму та миру. Ми в жодному разі не протистоїмо силовикам. Це мирний протест", - каже протестувальник

"Ми втомилися від корупції, ми втомилися від черг, утомилися, що вони щодня дають нам ляпаса цією уявною економічною війною", - додає інший.

На 720% цьогоріч виростуть ціни в країні, прогнозують у Міжнародному валютному фонді. Сім із десяти венесуельців - винуватять у цьому владу. Демонстранти виходять до Національної виборчої Ради, вимагаючи провести референдум про відставку президента. Опозиція зібрала за таке голосування мільйон вісімсот тисяч підписів. Утім, поліція розганяє протестувальників сльозогінним газом.

Поліція та військові отримали від президента ширші повноваження тиждень тому. Уряду дозволили регулювати галузь безпеки і перерозподіляти харчі та електроенергію. Задля цього Ніколас Мадуро на два місяці подовжив надзвичайний стан. І сьогодні прямо заявив демонстрантам, що багато на що готовий аби зупинити хвилю протестів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація