"Ви загрузли в корупції". Німецький журналіст виштовхав російських пропагандистів з інтерв'ю

"Ви загрузли в корупції". Німецький журналіст виштовхав російських пропагандистів з інтерв'ю

"Ви загрузли в корупції". Німецький журналіст виштовхав російських пропагандистів з інтерв'ю

Зеппель виштовхав журналістку / Фото: Россия 1

Автор розслідування про допінг у РФ назвав кореспондентку дурною. 

Німецький журналіст Хайо Зеппель, який зняв фільм-розслідування про допінговий скандал у Росії, виштовхав з інтерв'ю журналістку пропагандистського каналу "Россия 1".

Фрагмент інциденту показали в ефірі вечірнього випуску новин 9 червня. Журналістка Ольга Скабеєва розпитувала у Зеппеля, чому він називає міністра спорту РФ Віталія Мутка "путінським міністром" та чи платять йому за його матеріали.

Зеппель, своєю чергою, наполягав, що журналісти мають бути незалежними.

"Ви не маєте жодного стосунку до спортсменів. Ви що, друг спортсменів? … Ви не маєте бути другом своєї країни. Тому що ви журналіст, ви має бути незалежними. Ваша країна не має вас цікавити", - заявив він.

На запитання пропагандистки про те, чому він поводиться агресивно, німецький журналіст назвав працівників російських мас-медіа дурними.

 "То му що ви дурні. Ви, російські журналісти, які пишаються своєю країною, ви що, дурні? Вам не треба пишатися, вам треба бути послідовними. Ідіть геть. Я не обговорюю дурні запитання. Ви загрузли у корупції, ось в чому проблема", - заявив він та виштовхав журналістку за двері свого номеру.

На цьому конфлікт не завершився. У сюжеті Скабеєва заявила, що Зеппель вкрав у неї мікрофон та переслідував з півгодини. Утім, відео було змонтоване.

Хайо Зеппель - журналіст німецького телеканалу ARD. Він випустив новий фільм-розслідування "Секретна справа про допінг: година ікс для Росії". У ньому були, зокрема, електронні листи між російським міністерством спорту та антидопінговою агенцією у Москві щодо зразків допінгу з серпня 2014 року. У відео йшлося про систематичне застосування допінгу російськими легкоатлетами.

Нагадаємо, телеканал в США показав скандальний фільм про вживання допінгу російськими спортсменами під час Олімпіади-2014, яка проводилася в Сочі. Відповідну інформацію щодо вживання допінгу спортсменами в РФ надав екс-співробітник Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) Віталій Степанов. Зокрема, він заявив, що всі позитивні допінг-проби просто зникали. У цьому Степанов звинувачує главу лабораторії антидопінгового агенства Радченкова Григорія, якого пізніше звільнили і надали притулок у США. Покривали позитивні допінг-проби також і співробітники ФСБ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація