Віце-канцлер Німеччини запропонував Штайнмаєра на пост наступного президента країни

Віце-канцлер Німеччини запропонував Штайнмаєра на пост наступного президента країни

Фото: Reuters

Однак його кандидатура поки не знаходить підтримки у правлячого блоку Німеччини.

Віце-канцлер і міністр економіки ФРН Зігмар Габріель хотів би бачити наступним президентом Німеччини нинішнього міністра закордонних справ ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Про це заявив Габріель в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag, опублікованому 23 жовтня, інформує Deutsche Welle.

Правляча коаліція ФРН буде разом шукати кандидата на пост президента

За його словами, на цій посаді має бути людина, яка може представляти країну, знає сучасні виклики і здатний дати на них відповіді.

"У СДПН вже є кандидат, який відповідає всім цим вимогам. Це Штайнмаєр. Однак його кандидатура поки не знаходить підтримки у правлячого блоку", - зазначив Габріель.

Водночас Андреас Шойер генсек баварської партії ХСС, що входить до правлячого блоку, висловився проти кандидатури Штайнмайера. За його словами, глава МЗС краще впорається зі своєю роботою на нинішньому посту.

Наступний президент ФРН, який виконує репрезентативні функції, повинен бути обраний в лютому 2017 року. Він змінить Йоахима Гаука, який йде у відставку. Термін повноважень німецького президента становить п'ять років, при цьому допускається одне переобрання.

Нагадаємо, що партія канцлера Німеччини Ангели Меркель зазнала поразки на виборах у Берліні. Негативна реакція з боку суспільства і партії ставить під сумнів, чи буде в наступному році Меркель висувати свою кандидатуру на пост канцлера Німеччини.

4 вересня відбулися вибори в парламент Мекленбурга, на яких "Альтернатива для Німеччини" випередила ХДС, відсунувши партію Меркель на третє місце. Канцлер взяла на себе відповідальність за цю поразку. А представники популістів оголосили, що це стало початком кінця політичної кар'єри Меркель.

Повʼязані теми:

Наступна публікація