Від Санта Клауса до Фройда: 130 років "Кока-Коли" в одному зображенні

Від Санта Клауса до Фройда: 130 років "Кока-Коли" в одному зображенні

Фото: vividscreen.info

8 травня 1886 року з'явився легендарний напій "Кока-Кола".

130 років назад, 8 травня, на світ з'явився легендарний газований напій "Кока-Кола". У 1886 році його придумав фармацефт Джон Стіт Пембертон у місті Атланта, штат Джорджія, США.

Початково напій слугував ліками від розладів нервової системи. Він продавався лише через автомат у найбільшій міській аптеці в Атланті. Напій щодня купували в середньому лише 9 осіб, а дохід від продажу протягом першого року становив всього 50 доларів. При цьому на виробництво "Кока-Коли" витратили 70 доларів.

Через два роки Пембертон продав права на випуск "Кока-Коли" бізнесмену Аса Гріггс Кендлеру, який у 1892 році заснував компанію "The Coca-Cola Company". Вона й понині займається виробництвом напою.

Так, "Кока-Кола" почала набирати популярність. У 1902 році вона вже стала найвідомішим напоєм у США. Згодом, у 1904 році, з'явився перший намальований рекламний щит "Кока-Коли". Він і досі розташований на тому ж місці в містечку Картерсвілл, штат Джорджія.

Крім того, пляшка "Кока-Коли" побувала навіть у космосі. Напій продається майже в усіх країнах світу, його доставляють навіть у найвіддаленіші куточки Землі. Приблизно 94% жителів усієї планети хоч раз чули про бренд "Кока-Кола".

Саме компанія "Кока-Кола" створила знайоме всім тепер зображення Санта Клауса. А під час Другої світової війни "Кока-Кола" заявила, що кожен американський солдат повинен отримувати пляшку цього чудодійного напою.

Більше цікавих фактів про легендарний газований напій редакція ТСН.ua зобразила в інфографіці.

cola

Повʼязані теми:

Наступна публікація