Він був особистим ворогом Лукашенка. Журналістка з Білорусі прокоментувала вбивство Шеремета

Він був особистим ворогом Лукашенка. Журналістка з Білорусі прокоментувала вбивство Шеремета

Павло Шеремет / Фото: Reuters

Колеги не виключають, що вбивство журналіста могли замовити з Мінська.

Журналісти з батьківщини вбитого у Києві журналіста Павла Шеремета не виключають, що його вбивство могли організувати з Мінська. Про це заявила головний редактор білоруського видання charter97.org Наталя Радзіна.

Журналістка зазначила, що Шеремет успішно працював у трьох країнах – Росії, Білорусі та України – та міг зажити ворогів в кожній з них. Зокрема, впевнена Радзіна, його дуже не любила білоруська влада.

"Він починав у Білорусі, у незалежній пресі, став особистим ворогом Лукашенка (він любив себе так називати, але це було правдою), він потрапив до в'язниці як кореспондент ОРТ, після звільнення переїхав до Росії, а коли стали "закручувати гайки" і там, поїхав працювати до Києва", - каже Радзіна.

Головний редактор білоруського видання зазначає, що Шеремет був різким у висловлюваннях, не боявся сильних епітетів та ярликів, тому міг дратувати багатьох.

"Наші позиції часто не збігалися, лаялися ми з ним до хрипу, але завжди, на його ж ініціативу, мирились. І неможливо було на нього довго сердитися, тому що привабливість його була величезною", - пригадує журналістка.

Також Радзіна зауважила, що у Білорусі викрали колегу Шеремети – оператора Дмитра Завадського. А засновника charter97.org також було вбито.

"Сама я після загибелі засновника charter97.org Олега Бебеніна, інсценованої під самогубство, не вірю в жодні кримінальні версії загибелі журналістів. У наших країнах вбивають журналістів за слово", - впевнена Радзіна.

На місце загибелі Павла Шеремета несуть квіти

На місце загибелі Павла Шеремета несуть квіти

Зазначимо, що Павло Шеремет був засновником відомого опозиційного видання "Білоруський партизан". Поховають його на Батьківщині - у Мінську. Правоохоронці першою версією вбивства Шеремета розглядають професійну діяльність.

Раніше повідомлялося, що в Україні буде створено спеціальну слідчу групу щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, до якої увійдуть найкращі фахівці з усього світу, у тому числі із Федерального бюро розслідувань США

Нагадаємо, вранці 20 липня, в центрі Києва загинув відомий журналіст Павло ШереметАвто, в якому він пересувався, вибухнуло.

Як заявив генпрокурор України Юрій Луценко, Шеремет загинув у результаті спрацьовування вибухового пристрою. "Це вбивство", - констатував він. Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що вибухівка була потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті

 

Шеремет

Повʼязані теми:

Наступна публікація