"Він просто стріляв у всіх, хто траплявся йому на шляху" - очевидці про теракт в аеропорту Стамбула

"Він просто стріляв у всіх, хто траплявся йому на шляху" - очевидці про теракт в аеропорту Стамбула

Фото: Reuters

Переважна більшість загиблих були громадянами Туреччини.

Очевидець теракту у міжнародному аеропорту Стамбула журналіст Ірина Лерман розповіла ТСН.uа, що вибухи сталися поруч з нею.

"Я стояла на паспортному контролі, і це було поруч", - сказала вона.

За словами Ірини, пролунало два або три вибухи, також була чутна стрілянина. Вона не постраждала в результаті інциденту, після події їй вдалося вибратися з аеропорту та на таксі поїхати до друзів.

Турецька влада заявляє, що переважна більшість загиблих були громадянами Туреччини, але іноземці також загинули, передає Reuters.

"Був величезний вибух, дуже гучний. Дах звалився вниз. Всередині аеропорту було жахливо, дуже сильні ушкодження", - розповів агентству Алі Текін, який був у залі прильоту, очікуючи на приліт гостя.

Жінка по імені Дуйгу тільки-но прибула з Німеччини і проходила паспортний контроль. Вона розповідає, що при звуці вибуху кинулася на підлогу. Кілька свідків кажуть, що перед вибухами чули постріли.

"Всі почали тікати. Все було покрите кров'ю і частинами тіла. Я бачила кульові отвори на дверях", - розповіла вона.

77-річний турист з Південної Африки Пол Роос каже, що один з нападників вів безладну стрілянину.

"Він просто стріляв у всіх, хто траплявся йому на шляху. Він був одягнений у все чорне. Його обличчя було без маски. Я був у 50 метрах від нього", - сказав Роос.

"Ми пірнули за прилавок, але я встав і спостерігав за ним. Незабаром після цього пролунали два вибухи. До того часу він припинив стрілянину", - каже чоловік.

"Він повернувся і почав до нас іти. Він тримав пістолет за пазухою. Він оглянувся з тривогою, щоб подивитися, чи збирається хтось зупинити його, а потім спустився по ескалатору... Ми почули ще кілька пострілів, а потім ще один вибух, а потім все було скінчено ", - каже Пол Роос.

Нагадаємо, вечері 28 червня в стамбульському аеропорту Ататюрка прогриміли три вибухи - на вході, виході і на парковці міжнародного терміналу. За словами міністра юстиції країни Бекіра Боздаг, влада вважає, що вибухи влаштували двоє смертників. Один з нападників відкрив вогонь по охороні аеропорту з автомата Калашникова. За іншими відомостями, нападники відкрили вогонь з автоматів, а потім підірвали себе. 

За останніми даними, загинули 36 людей, 147 отримали поранення. Поки що ніхто не взяв на себе відповідальність за теракт, але згідно із попереднім розслідуванням турецької влади, за нападом стоїть "Ісламська держава".

Аеропорт Ататюрка є найбільшим у Туреччині і входить в трійку найбільших аеропортів Європи після лондонського Хітроу та аеропорту Шарля де Голля в Парижі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація