Винищувачі НАТО перехопили 5 російських літаків над Балтійським морем

Винищувачі НАТО перехопили 5 російських літаків над Балтійським морем

Фото: Reuters

У Міноборони Литви зазначають, що російські літаки не передавали попередньо план польоту та не контактували із центрами управління

У Литві заявили, що літаки НАТО з 25 по 30 квітня п'ять разів підіймались в повітря для перехоплення російських літаків у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем. Про це пише "УП" з посиланням на повідомлення Міноборони Литви.

Зокрема, 26 квітня винищувачі Альянсу здійнялися по тривозі з авіабази Шяуляй, щоб супроводжувати російський Су-24 до Калінінграду.

У литовському Міноборони зазначили, що літак не передавав план польоту заздалегідь і не підтримував зв'язку із центрами управління.

Із цієї ж авіабази літаки НАТО піднялися і в повітря для перехоплення Іл-28, а 28 квітня – для перехоплення Іл-18 та Іл-38.

Наступного дня, 29 квітня, винищувачі НАТО супроводжували Іл-20.

Нагадаємо, в Естонії проведуть найбільші в цьому році військові навчання "Весняний шторм 2016". У тренуваннях візьмуть участь 6 тисяч осіб, у тому числі близько 1,5 тисячі військовослужбовців з 9 країн-союзників і партнерів по НАТО. Серед учасників, крім військових Естонії, військовослужбовці членів НАТО Бельгії, Великобританії, Німеччини, Нідерландів, Канади, Латвії, Литви, США. Водночас у маневрах візьмуть участь також військові з Фінляндії та Швеції.

Раніше повідомлялось, що НАТО розмістить чотири батальйони, а це близько 4 тисяч солдатів, у Польщі та країнах Балтії в якості зусиль альянсу щодо зміцнення своїх східних рубежів на тлі військової активності Росії. З чотирьох батальйонів два будуть сформовані США, а по одному – сформують Великобританія і Німеччина.

Повʼязані теми:

Наступна публікація