Випадковий свідок розповів про розмову турецьких пілотів із екіпажем Су-24

Випадковий свідок розповів про розмову турецьких пілотів із екіпажем Су-24

Пілот пояснив, що почув в ефірі / Фото: Reuters

Пілот записав почуте на мобільний телефон.

Цивільний ліванський пілот під час польоту з міжнародного аеропорту Бейрута почув в радіоефірі звернення турецьких військових до російських пілотів літака Су-24.

Пілот, який побажав залишитися неназваним, пояснив, що дійсно чув численні попередження з боку турків, перед тим, як російський військовий літак було збито, пише Al Arabiya.

Чоловік записав почуте на свій мобільний телефон і коли запис порівняли із раніше оприлюдненим Туреччиною, вони виявилися однаковими.

"Я підтверджую справжність їхнього запису, я чув ті самі попередження знову й знову, а частина, яку я записав на свій телефон, була насправді перед самим кінцем, я відчував, що справа серйозна", - пояснив виданню ліванський авіатор.

Версія запису, який надав інсайдер з Лівану, підтвердила, що турецькі військові неодноразово зверталися та попереджали російський екіпаж Су-24 .

Однак, попередження росіяни проігнорували та нічого не відповідали.

За словами ліванського пілота, він й раніше чув в ефірі такі попередження турецьких військових.

"Що було інакшим цього разу, це те, що турецький офіцер кричав та здавався напруженим, у той час, як попередні попередження були спокійнішими", - пояснив свідок. 

Нагадаємо, що 24 листопада, у вівторок, турецькі збройні сили збили російський військовий літак, який порушив повітряний простір країни. 

За словами Міноборони Туреччини, пілотів Су-24 10 разів попереджали про порушення, однак звернення були проігноровані.

Після того, як літак було збито представник групи сирійських повстанців заявив, що його бійці застрелили одного із пілотів російського винищувача після того, як він катапультувався. Він пояснив, що група з двох російських пілотів намагалася приземлитися на своїх парашутах на державну територію після того, як їх було збито.

25 листопада російський дипломат повідомив, що другий пілот літака був врятований.

Повʼязані теми:

Наступна публікація