Уряд Вірменії запропонував парламенту визнати незалежність Нагірного Карабаху

Уряд Вірменії запропонував парламенту визнати незалежність Нагірного Карабаху

Фото: Reuters

Законопроект щодо визнання "НКР" розробили опозиційні депутати парламенту Вірменії

У Вірменії уряд розробив та направив на розгляд парламенту законопроект щодо визнання незалежності "Нагірно-Карабаської республіки", передає "News.am".

Законопроект розробили опозиційні депутати, зазначивши, що Вірменія не визнала незалежність "НКР" у зв'язку із тим, що під час проведення переговорів у рамках Мінської групи ОБСЄ, сторони можуть визнати інший статус "республіки Арцах".

При цьому, Азербайджан відмовляється вирішувати питання, якщо кордони країни не збігатимуться із межами колишньої АзСРС.

Також у вірменських ЗМІ звинувачують Азербайджан у порушенні Мадридських принципів від 2007 року та 2009 року. Окрім того, вірменська сторона заявляє, що така позиція Баку порушує "Конституцію НКР".

Нагадаємо, у ніч на 2 квітня у зоні конфлікту у Нагірному Карабасі відновилися бої між Вірменією та Азербайджаном.

Пізніше в ООН оприлюднили дані щодо кількості постраждалих внаслідок бойових дій в Нагірному Карабасі. За підрахунками ООН, в результаті збройного конфлікту загинули 33 людини, з яких 3 – мирні жителі, ще більше 200 отримали поранення. При цьому, наголошується, що офіційно кількість поранених не підтверджено.

Повʼязані теми:

Наступна публікація