Вірменія остаточно змінила форму правління

Вірменія остаточно змінила форму правління

Зміни запропонував президент країни / Фото: Reuters

ЦВК оголосила результати референдуму.

У Вірменії остаточно переходять до парламентської форми правління.

13 грудня, у неділю, ЦВК затвердила остаточні результати референдуму, який відбувся у Вірменії 6 грудня, передає Радіо.Свобода.

Відповідно до результатів референдуму, за зміни, які запропонував президент Вірменії Серж Саргсян, проголосували більше 63% громадян, а проти – більше 32%.

Втім, ЦВК почала розгляд скарги від опозиційної партії "Вірменський національний конгрес", яка оскаржує результати референдуму.

Представники опозиційної сили заявили про численні порушення під час голосування та підрахунку голосів, які істотно вплинули на результати референдуму, кардинально змінивши їх.

Слід зауважити, що відповідно до реформи, президент Вірменії отримує обмежені представницькі функції і обиратиметься не шляхом прямого загального голосування, а депутатами парламенту. Причому він не може перебувати у будь-якої політичної партії.

Нагадаємо, що уряд Вірменії запланував референдум після запропонованої президентом Сержем Саргсяном поправки до конституції, стверджуючи, що зміни "зроблять співпрацю між різними гілками влади більш ефективною" і сприятимуть економічному розвитку та захисту прав людини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація