Виробник "Містралів" виграв контракт на $ 40 млрд з будівництва підводних човнів для Австралії

Виробник "Містралів" виграв контракт на $ 40 млрд з будівництва підводних човнів для Австралії

Підводний човен Shortfin Barracuda Block 1A буде "найбільш смертоносною" субмариною, яку коли-небудь робили. / Фото: Reuters

Це один з найбільших контрактів в оборонній галузі за останні роки.

Франція виграла один з найбільших оборонних контрактів в останні роки по створенню 12 підводних човнів для ВМС Австралії.

Угода в $ 40 мільярдів вважається "найбільшим у світі" контрактом оборонного відомства Австралії, повідомляє Vice News.

Прем'єр-міністр Австралії Малькольм Тернбулл оголосив у вівторок, що французький військовий кораблебудівник DCNS виграв контракт. Виступаючи у вівторок на французькій радіостанції Europe 1, міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан описав контракт як "велику" і "красиву" перемогу для Франції. За словами міністра, Франція перемогла у дворічній "жорсткій конкуренції" з німецьким суднобудівником ThyssenKrupp Marine Systems і японським промисловим гігантом Mitsubishi.

За даними сайту DCNS, 97-метровий підводний човен Shortfin Barracuda Block 1A буде "найбільш смертоносною" субмариною, яку коли-небудь робили, і дасть Австралії "тактичну перевагу" над ворогом.

Очікується, що будівництво почнеться в 2017 році, новий флот повинен вступити в дію до 2027 року.

Відзначимо, що компанія DCNS виробляла вертольотоносці "Містраль" для Росії. Але через санкції Заходу щодо Москви від продажу кораблів французи відмовилися. У підсумку "Містралі" були продані в Єгипет.

Повʼязані теми:

Наступна публікація