"Вишеградська четвірка" погрожує накласти вето на вихід Британії з Євросоюзу

"Вишеградська четвірка" погрожує накласти вето на вихід Британії з Євросоюзу

Фото: Reuters

Угорщина, Польща, Чехія і Словаччина обіцяють бути безкомпромісними у переговорах.

Країни "Вишеградської четвірки" погрожують накласти вето на вихід Британії з Євросоюзу.

Про це повідомляє "BBC".

"Група членів ЄС з Центральної Європи, відома як "Вишеградська четвірка", готова накласти вето на будь-яку угоду Brexit, що буде обмежувати право людей на роботу у Великобританії", - повідомив словацький прем'єр Роберт Фіцо.

Зокрема, Фіцо підкреслив, що він та інші лідери країн Центральної Європи, чиї громадяни є мігрантами у Великобританії, не допустять, щоб ці люди стали "громадянами другого сорту".

В інтерв'ю агентству Reuters Фіцо попередив, що Угорщина, Польща, Чехія і Словаччина будуть безкомпромісними у подібних переговорах.

"Вишеградська група" буде безкомпромісна. Якщо ми не отримаємо гарантію того, що ці люди є рівними, ми будемо накладати вето на будь-яку угоду між ЄС і Великобританією", - сказав він.

Пізніше чеський посол у Британії Лібор Сечка зазначив, що це не була офіційна заява щодо спільної позиції країн "Вишеградської четвірки".

Нагадаємо, 23 червня у Великобританії провели референдум щодо членства в ЄС. За вихід держави проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС, проголосували 48,1%. Наступного дня прем'єр-міністр заявив, що йде у відставку. Він пояснив, що підтримував пропозицію залишитися у складі Європейського Союзу. 13 липня британський уряд очолила Тереза Мей, яка стала другою жінкою після Маргарет Тетчер, призначеною прем'єр-міністром. Під час своєї першої розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом вона заявила, що не збирається переглядати результати референдуму щодо Brexit, проте її уряду знадобиться додатковий час, перш ніж він буде готовий розпочати переговори про вихід країни з Євросоюзу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація