Війна з ІД: армія Іраку ввійшла в Мосул

Війна з ІД: армія Іраку ввійшла в Мосул

Фото: Reuters

Елітні підрозділи армії Іраку взяли під контроль промислове передмістя Гогджалі.

Підрозділи іракської армії 1 листопада увійшли до підконтрольного бойовикам "Ісламської держави" міста Мосул на півночі Іраку, яке є форпостом і фактично столицею ІД в країні.

Це сталось вперше від початку два тижні тому наступу на місто, пише DW.

Елітні підрозділи армії Іраку увійшли до міста зі сходу та взяли під контроль промислове передмістя Гогджалі, а також телевежу, яка знаходиться у передмісті.

Наступ іракської армії на ісламістів триває.

Операцію зі звільнення міста іракські сили почали ще в березні. Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді пообіцяв повернути місто іракцям до кінця нинішнього року. У серпні урядові сили Іраку звільнили містечко Каяра, що й відкрило шлях до Мосулу.

Військово-повітряні сили Іраку в ніч проти 16 жовтня скинули листівки на захоплений бойовиками "ІД" Мосул. Таким чином вони попередили місцевих мешканців про майбутній штурм. Людей просили не панікувати і залишатися у своїх будинках, а також не відвідувати деякі міські райони.

А вже в ніч на 17 жовтня прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді повідомив початок операції зі звільнення Мосула від терористичної організації "ІД".

Іракські війська наближаються до захопленого бойовиками міста Мосул

Іракські війська наближаються до захопленого бойовиками міста Мосул

Повʼязані теми:

Наступна публікація