Війна на Донбасі і відрядження до Алеппо. Що відомо про вбитого у Сирії полковника РФ

Війна на Донбасі і відрядження до Алеппо. Що відомо про вбитого у Сирії полковника РФ

Війна на Донбасі і відрядження до Алеппо. Що відомо про вбитого у Сирії полковника РФ

Фото: facebook/Юрій Бутусов

Про те, куди саме вирушив у "відрядження" командир-найманець танкової бригади ніхто не знав.

5 грудня у Сирії загинув полковник Руслан Галицький, командир 5-ї гвардійської танкової бригади, що дислокується на станції Дивізійна в Улан-Уде, проте інформацію про його смерть підтвердили лише сьогодні.

Повідомляється, що Галицький отримав важке поранення у Сирії і кілька днів провів у госпіталі, але врятувати його не вдалося, передає "Байкал-Daily".

Як повідомили порталу військовослужбовці, ніхто не знав, у яке відрядження відправили найманця Руслана Галицького. Про це стало відомо тільки після його смерті.

Наголошується, що 5-та танкова бригада постійно перебуває у стані навчань, які відбуваються в основному в К'яхті.

"Про подробиці його загибелі нам не кажуть, щоб не деморалізувати. Просто повідомили, що помер у госпіталі. Ніби кажуть, що командиру можуть навіть дати звання "Герой Росії", – розповіли військові.

Про найманця Руслана Галицького відомо, що він також воював і в Україні, повідомив на своїй сторінці в Facebook журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, 5-та танкова – це ті самі "бурятські танкісти", які взяли активну участь в агресії проти України, і зображували "ополченців" під час Дебальцевської операції.

"5-та танкова бригада - професійна військова частина, постійної готовності, більшість підрозділів якої укомплектовані повністю "контрактниками", – пише Бутусов.

Журналіст також повідомив, що Галицький був начальником оперативного управління військовою частиною, яка вела війну в Україні і здійснювала управління двома армійськими корпусами окупаційних військ РФ на Донбасі.

"Очевидно, що Галицький також був активним учасником агресії проти України, і був направлений в Сирію як воєначальник, який має досвід локальної війни", – йдеться в повідомленні.

Що стосується Сирії, там Галицький у складі групи російських найманців керував штурмом сирійського міста Алеппо. 5 грудня сирійські бойовики накрили російський табір мінами, Галицький отримав осколок в голову.

Нагадаємо, 5 грудня опозиція обстріляла російський мобільний госпіталь в Алеппо. Загинули дві жінки-медика. За останніми даними, втрати російських військ в Сирії становлять більше 20 осіб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація