Війська Асада вибили повстанців з найбільшого району у східному Алеппо

Війська Асада вибили повстанців з найбільшого району у східному Алеппо

Фото: Reuters

Сирійська армія здобула стратегічну перемогу у спробі повернути під свій контроль усе місто.

Сирійські урядові війська та їхні союзники вибили повстанців із найбільшого району у східному Алеппо, що може стати серйозним проривом у наступі вірних Башару Асаду сил і в підсумку призвести до повернення контролю над усім містом.

Про це повідомляє агенція AFP з посиланням на державну телекомпанію і офіційне інформаційне агентство Сирії SANA.

За їхньою інформацією, урядові війська повернули повний контроль над районом Масакен-Хакано, який був першим районом, захопленим повстанцями у 2012 році, і який розділяє Алеппо на східну і західну частини.

SANA повідомляє, що армія Асада також відвоювала територію навколо району і "армійські інженери очищають його від бомб і вибухових пристроїв, закладених терористами на вулицях і площах".

Представник опозиційного угрупування "Нуреддин аль-Зінкі" Ясір аль-Юсеф, зі свого боку, запевнив, що бої ще тривають на південних околицях району Масакен-Хакано. Він назвав цей район стратегічно важливим і попередив, що якщо урядові війська візьмуть його і перейдуть у сусідній район Сахур, то контрольований повстанцями східний Алеппо буде розділено на дві частини – південну і північну.

Глава Сирійської обсерваторії з прав людини Рамі Абдель Рахман повідомив, що 80 відсотків району Масакен-Хакано перебувають під контролем урядових сил, і бої ще тривають.

"Вони у сотнях метрів від ізоляції північних районів східного Алеппо від південних", - сказав він.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, сирійські повстанці в середу, 2 листопада, відкинули вимоги Росії піти з Алеппо до вечора п'ятниці, 4 листопада. Міністерство оборони Росії заявило в середу, що повстанцям і цивільному населенню дозволять вийти з утримуваної опозицією східної частини Алеппо, до вечора п'ятниці, що стало сигналом про продовження мораторію на повітряні удари в межах міста.

Однак, за словами повстанців, коридорів для забезпечення безпечного виходу, про яких було заявлено, не було створено.

Сирійська армія і російська авіація відновили бомбардування Алеппо 15 листопада, наступного дня після телефонної розмови між президентом РФ Володимиром Путіним і обраним президентом США Дональдом Трампом. За даними Сирійської обсерваторії з прав людини, за цей час внаслідок авіаударів загинули 212 мирних жителів, з них 27 дітей.

В ООН запропонували сирійському уряду лишити Алеппо під владою опозиції

В ООН запропонували сирійському уряду лишити Алеппо під владою опозиції

Повʼязані теми:

Наступна публікація