Військові США заявляють про облаштування в Сирії нової російської авіабази - ЗМІ

Військові США заявляють про облаштування в Сирії нової російської авіабази - ЗМІ

Потенціальна експансія російських військових на північному сході Сирії на кордоні Туреччини викличе новий виток напруженості / Фото: Facebook.com/Radio Free Syria

Цього разу вона буде на кордоні з Туреччиною.

Росія готується облаштувати нову авіабазу в Сирії, на цей раз на кордоні з членом НАТО - Туреччиною, заявив високопоставлений американський чиновник телеканалу Fox News.

Цей крок пов'язаний зі збитим російським літаком в минулому році, зазначають ЗМІ.

Підрозділ російських військовослужбовців, у тому числі інженерів, був помічений в околицях майже занедбаного аеродрому в Ель-Камишлі на північному сході Сирії біля кордону з Туреччиною.

Ця місцевість значною мірою контролюється сирійськими курдами, однак деякі місцевості, серед яких аеропорт, перебувають під контролем сирійських урядових військ президента Башара Асада.

Як зазначає телеканал, Росія і сирійські курди мають спільного ворога в Туреччині і стали природними союзниками.

Військові чиновники вважають, що облаштування нової авіабази і нарощування сил схоже на те, що відбувалося у вересні в аеропорту Латакії, де зараз базується російський військовий контингент.

"Це може бути нова Латакія", - сказав американський чиновник, говорячи про нарощування російських військ восени минулого року.

Потенціальна експансія російських військових на північному сході Сирії на кордоні Туреччини викличе новий виток напруженості в регіоні після того, як російських Су-24 був збитий турецьким винищувачем F-16 в кінці листопада.

Американські чиновники побоюються, що перекидання військових літаків до аеропорту в Ель-Камишлі - тільки питання часу.

З 30 вересня 2015 року російська авіація почала наносити удари по позиціях бойовиків у Сирії. Незважаючи на те, що Росія анонсувала застосування авіації для боротьби з терористами "Ісламської держави", бомби кидають також на території, де "ІД" не було помічено.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація