Військові, які брали участь у перевороті, здають зброю

Поліція заарештовує військових.

Десятки військових, брали участь у спробі військового перевороту в Туреччині, здають зброю поліції на площі Таксим в центрі Стамбула.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на очевидців.

Сотні прихильників Ердогана в аеропорту Стамбула святкують успіх. Вони вважають, що заколот успішно придушено. Їм вдалося заблокувати військову техніку, яка їхала в напрямку аеропорту.

Нагадаємо, що раніше прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив про те, що ситуація в державі зараз в значній мірі під контролем.

Він також назвав спробу державного перевороту актом повстання послідовників мусульманського духовенства Фетхуллаха Гюлена – колишнього імама і громадського діяча, який у 1998 році був звинувачений у спробі повалення існуючого ладу.

Крім того, турецький прем'єр підкреслив, що над столицею держави оголошена безполітна зона.

Всі найважливіші новини про спробу військового перевороту в Туреччині, свідчення очевидців та коментарі експертів дивіться 16 липня в спеціальному випуску ТСН о 10:00.

Нагадаємо, 15 липня у Туреччині силовики зробили спробу державного перевороту. На вулицях турецької столиці з'явилася військова техніка, а в небі кружляють військові літаки. Через заколот відмінили вильоти з головного аеропорту Стамбула "Кемаль Ататюрк". Навколо аеропорту стоять танки.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган виступив із зверненням до народу і закликав людей виходити на вулиці.

Прихильники Ердогана вийшли на вулиці Стамбула. Ексклюзивне відео ТСН

Прихильники Ердогана вийшли на вулиці Стамбула. Ексклюзивне відео ТСН

Повʼязані теми:

Наступна публікація