Військовим РФ ввижається зв'язок між збитим Су-24 та ювілеєм Суворова

Військовим РФ ввижається зв'язок між збитим Су-24 та ювілеєм Суворова

Літак було збито у день народження полководця / Фото: Reuters

Відповідні здогадки озвучують у військових академіях Росії.

У Росії переконані, що літак Су-24 було збито турецькими військовими не випадково.

Про це заявив заступник начальника Військової академії Генштабу ЗС РФ генерал-майор Сергій Чварков, пишуть РИА Новости.

Військовий наголосив, що літак було збито у 285-й ювілей російського полководця Олександра Суворова, якого у Туреччині нібито-то досі бояться та лякають ним дітей.

"Напевно, не просто так саме в день ювілею Суворова Туреччина завдала нам підступний удар в спину. Це все робилося недарма, бо саме Суворов Олександр Васильович до теперішнього часу є тією людиною, якою в Туреччині навіть дітей лякають, вони як звали його Топал Паша, то є кульгавий Паша - Суворов був кульгавим від народження - так вони його і називають, досі бояться імені цієї людини", - переконаний Чварков.

Про це начальник військової академії заявив на освітніх читаннях у академії. 

Нагадаємо, що російський військовий літак Су-24 було збито військовими Туреччини. Двом росіянам, які були на борту Су-24, вдалося катапультуватися, однак у повітрі їх обстріляли сирійські повстанці. Відповідно до їхньої заяви, одного з росіян вони вбили.

Через падіння російського літака до МЗС Туреччини викликали дипломатів з США, Франції, Великобританії, Росії та Китаю.

Окрім цього, прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу виступив із заявою про збиття російського літака Су-24. Прем'єр заявив, що Туреччина має повне право відповідати на грубі порушення повітряного простору країни.

У Держдумі запропонували припинити авіасполучення з Туреччиною і евакуювати туристів.  

Президент РФ Володимир Путін посмертно присвоїв звання Героя Росії командиру збитого на кордоні Сирії і Туреччини літака Су-24 Олегу Пєшкову. Також глава РФ нагородив орденами Мужності капітана Мурахтіна Костянтина Валерійовича і матроса Позінича Олександра Михайловича (посмертно). 

Повʼязані теми:

Наступна публікація