Влада Москви не дозволила провести марш пам'яті Нємцова біля стін Кремля

Влада Москви не дозволила провести марш пам'яті Нємцова біля стін Кремля

Фото: Getty Images

Мерія запропонувала альтернативний маршрут.

Мерія Москви не дозволила провести марш пам'яті Бориса Нємцова 27 лютого по маршруту, запропонованому опозицією.

Цей маршрут передбачав, що учасники акції пройдуть від Слов'янської площі до місця загибелі Нємцова на Великому Москворецькому мосту, який знаходиться біля стін Кремля, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Московська влада запропонувала альтернативний маршрут - "по бульварах", сказав представник опозиційної партії ПАРНАС Костянтин Мерзлікін. Організатори маршу змушені були погодитися.

"Очевидно, що влада боїться зростаючого усвідомлення громадянами трагедії, що сталася рік тому, і символізму місця вбивства Бориса Нємцова", - написав у себе у Facebook лідер партії Михайло Касьянов.

Нагадаємо, Борис Нємцов був застрелений 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві. За фактом вбивства було порушено кримінальну справу за статтями 105 (вбивство) і 222 КК РФ (незаконний оборот зброї). Розслідуванням займається Головне слідче управління Слідчого комітету Росії.

Під вартою перебувають п'ятеро фігурантів кримінальної справи: ймовірні виконавці Заур Дадаєв, Анзор Губашев та їхні ймовірні помічники Хамзат Баха, Шадід Губашев і Тімерлан Эскерханов.

Чому розслідування убивства Нємцова зайшло в глухий кут

Чому розслідування убивства Нємцова зайшло в глухий кут

Повʼязані теми:

Наступна публікація