Влада Німеччини відреагувала на події в Мюнхені: міжнародні друзі і партнери — з нами

Влада Німеччини відреагувала на події в Мюнхені: міжнародні друзі і партнери — з нами

Фото: Reuters

Правоохоронні органи роблять все можливе, щоб врятувати життя людей і захистити їх від нової небезпеки.

Влада ФРН відреагувала те, що сталася ввечері в п'ятницю, 22 липня, - стрілянину в Мюнхені.

Першим високопосадовим політиком, який прокоментував те, що трапилося, став глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер, передає РИА Новости.

За його словами, ситуація в Мюнхені досі не вирішена. "Вже зараз ясно, що є загиблі і поранені. Наші думки сьогодні ввечері — з усіма, кого торкнулися ці події, з їх родичами і друзями", — наголошується в заяві міністра. 

Правоохоронні органи роблять все можливе, щоб врятувати життя людей і захистити їх від нової небезпеки, додав він. "За останні години ми отримали багато повідомлень солідарності зі всього світу. Нам важливо в ці години знати, що наші європейські друзі і міжнародні партнери — з нами", — підкреслив глава німецького МЗС.

Президент ФРН Йоахім Гаук заявив, що шокований подіями, що відбулися. "Напад в Мюнхені глибоко вразило мене. Мої думки — з усіма жертвами і всіма тими, хто втратив улюблену людину або боїться за його життя", — йдеться в заяві президента.

Увечері 22 липня невідомий влаштував стрілянину в Олімпійському торговому центрі в Мюнхені. Спочатку мова йшла про одного вбитого і 11 поранених, потім поліція повідомила про чисельні жертви, не називаючи точну кількість. Зараз офіційно підтверджено загибель шести людей.

Поліція заявляє, що ситуація в місті є заплутаною – з'являються чутки про стрілянину в інших місцях. Поліція вважає, що нападник був не один, їх щонайменше троє. Поки що правоохоронці не затримали жодного з нападників і не знають, де вони знаходяться.

Поліція просить жителів міста уникати громадських місць. У Мюнхені зупинився весь міський громадський транспорт.

У Мюнхені оголошено надзвичайний стан

У Мюнхені оголошено надзвичайний стан

Повʼязані теми:

Наступна публікація