Влада Сирії заявила про жорстоке вбивство бойовиками "ІД" понад 300 людей на сході країни

Влада Сирії заявила про жорстоке вбивство бойовиками "ІД" понад 300 людей на сході країни

Бойовики "Ісламської держави" скоїли масове вбивство людей у східному місті Дейр Ель-Зор / Фото: Reuters

За урядовими даними, загинули передусім літні люди, жінки та діти.

Сьогодні, 17 січня, влада Сирії заявила, що бойовики "Ісламської держави" скоїли масове вбивство людей у східному місті Дейр Ель-Зор протягом попереднього дня, коли вони атакували місто, повідомляє Associated Press.

За інформацією сирійського інформаційного агентства SANA, більшістю із 300 загиблих у суботній атаці були літні люди, жінки та діти, в той час як активісти сирійської опозиції заявляють, що більшість жертв були представниками сирійських урядових військ і провладних ополченців, а також члени їхніх родин.

Водночас Сирійська обсерваторія з прав людини повідомила, що в суботніх боях у місті загинули щонайменше 135 осіб. За інформацією громадської організації, близько 80% з них були військовослужбовцями урядової армії, ополченцями та мирними жителями. В організації додали, що більшість з них були розстріляні або обезголовлені.

За інформацією ліванської телекомпанії Al-Mayadeen TV, бойовики влаштували у місті Дейр Ель-Зор масові вбивства: вбили десятки людей, включаючи жінок і дітей, і їхні тіла викинули в річку Євфрат. Крім того, бойовики ІДІЛ взяли 400 цивільних осіб в заручники. Ці дані не були офіційно підтверджені.

Повʼязані теми:

Наступна публікація