Власник турецького судна прокоментував інцидент з російським кораблем

Власник турецького судна прокоментував інцидент з російським кораблем

Екіпаж турецького судна прийняв «Сметливый» за есмінець НАТО.

За його словами, екіпаж не помітив обстрілу з боку росіян.

Власник турецького риболовецького судна сказав, що не помітив обстрілу з боку російського сторожового корабля "Сметливый" в Егейському морі.

За його словами, у момент інциденту його судно стояло нерухомим за 1,8 кілометра від російського корабля, і його екіпаж прийняв "Сметливый" за есмінець НАТО, передає Slon з посиланням на CNN Turk.

Власник сейнера зазначив, що його судно володіє всією необхідною технікою і що записи з камер були передані береговій охороні.

Нагадаємо, 13 грудня екіпаж російського сторожового корабля "Сметливий" в Егейському морі відкрив стрілецький вогонь у напрямку турецького сейнера. За даними оборонного відомства РФ, турецьке судно наближалося до корабля, який стояв на якорі. Попри спроби зв'язатися із турецьким екіпажем, він не йшов на контакт.

Нагадаємо, 24 листопада  турецькі винищувачі збили російський військовий літак, який порушив повітряний простір Туреччини. Один з пілотів загинув, іншого вдалося врятувати.  Росія не забарилася з протестом і вже за кілька днів раптово вислала з країни 39 турецьких бізнесменів - ті прибули до Краснодара на виставку аграрної продукції. На додачу Москва скасувала безвізовий режим із Туреччиною та ввела санкції проти країни. В Анкарі тим часом сподіваються знизити градус напруги та продовжити дискусію, однак анонсували можливість санкції у відповідь.  

Російський сторожовий корабель «Смєтлівий» обстріляв турецький риболовецький сейнер

Російський сторожовий корабель «Смєтлівий» обстріляв турецький риболовецький сейнер

Повʼязані теми:

Наступна публікація