Внутрішній протокол поліції Кельна просочився у ЗМІ: жінок грабували і домагалися біженці

Внутрішній протокол поліції Кельна просочився у ЗМІ: жінок грабували і домагалися біженці

У Кельні тривають протести проти сексуального насилля

Інтернет-користувачі висміюють чиновницю через пораду німкам, як вберегтися від іноземних чоловіків.

Керівник поліції Кельна, якого разом із підлеглими звинувачують в умисному замовчуванні участі мігрантів у нападах на жінок, у п'ятницю, 8 січня, пішов у відставку, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

У новорічну ніч у Кельні натовпи п'яних чоловіків вчинили безлади із сексуальними розвагами. Понад сотню жінок поскаржилися на домагання, дві заявили про зґвалтування. Про схожі випадки, щоправда менш масові, стало відомо з Австрії, Швейцарії та Фінляндії. У Фінляндії навіть з'явилися загони самооборони, які патрулюють біля притулків для біженців.

У Кельні ж поліція і влада міста спочатку заперечували участь мігрантів у безладах і сексуальних домаганнях. Однак скандал вийшов занадто гучним. У німецьку пресу потрапив внутрішній протокол федеральної поліції про ті події.

У протоколі, зокрема, йдеться про те, що у новорічну ніч біля головного вокзалу зібралося близько тисячі молодиків, чимало з них агресивних і напідпитку. Вони цілковито ігнорували поліцію, відкрито насміхалися над правохоронцями. На вимогу показати документи дехто на очах у поліцейських рвав папери, які видають у Німеччині біженцям. Наводиться цитата одного з них: "Я сирієць, тому будь чемний зі мною, мене сюди запросила пані Меркель".

У Кельні тривають протести проти сексуального насилля

У Кельні тривають протести проти сексуального насилля

Згідно з протоколом, поліція була не в стані допомогти всім дівчатам і жінкам, яких сексуально домагалися і обмацували чоловіки. Кажуть, поліцейські не могли прорватися до них крізь щільний натовп чоловіків. Жінок до всього ще й грабували.

У сексуальних домаганнях звинувачують саме молодиків з арабських та північно-африканських країн, йдеться у закритому у поліцейському протоколі. Це підтверджують і поліцейські в анонімних інтервью німецьким ЗМІ.

На сьогодні відомо, що після новорічних гулянь у Кельні в поліцію надійшло 170 звернень. На даний момент ідентифікували 32 підозрюваних і більшість із них іноземці – алжирці, сирійці, мароканці, іранці, двоє німців. 18 підозрюваних мають статус біженців. Як змусити мігрантів поважати німецьке право – це зараз тема номер один і для німецьких політиків, і для ЗМІ.

Примітно, що мер Кельна Генрієтте Рекер почала давати поради, як поводитися, саме жінкам: "Завжди є можливість триматися від іноземних чоловіків на дистанції принаймні витягнутої руки".

Через це чиновницю безжалісно висміяли у німецькій мережі. Мовляв, хто повинен дотримуватися правил - жінки чи чоловіки, які досі не зрозуміли, як у Німеччині ставляться до жінок. Тим часом у Твіттері з'явилося чимало фотожаб - від захисного карнавального костюма до фото Ангели Меркель з Бараком Обамою, де Меркель ніби питає: "Витягнута рука – це стільки от?"

У самому Кельні тривають протести проти сексуального насилля. Сьогодні на площі перед Кельнським собором стояла цілковито гола дівчина з плакатом "Нас треба поважати, хоч би ми були голі". Загалом зараз у суспільстві відчуваються страх і непевність. Результати одного з опитувань показали, що 30% опитаних жінок оминатимуть масові скупчення людей.

Як повідомлялося раніше, у Гельсінкі вдалося запобігли масовому насильству над жінками за "кельнським сценарієм".

Кореспондент ТСН Наталія Фібріг

Повʼязані теми:

Наступна публікація