Врятований із вантажівки в Техасі мігрант розкрив подробиці пекельного перевезення

Врятований із вантажівки в Техасі мігрант розкрив подробиці пекельного перевезення

Фото: Reuters

За словами чоловіка, люди благали про воду, а у вантажівці не працював кондиціонер.

Один із врятованих мігрантів з пекельної вантажівки, яку знайшли на паркінгу супермаркету в Сан-Антоніо, що в штаті Техас, розповів про те, що коїлося в авто. За його словами, у транспортному засобі не працював кондиціонер і люди вмирали від спраги, передає Bloomberg.

Чоловік розповів, що за переїзд до США заплатив 5500 доларів, що мало включати кондиціонер у вантажівці.

"Через годину я почув... люди плакали і просили води. Я теж пітнів, люди зневірювалися. Саме тоді я знепритомнів", - розповів 27-річний мексиканець Лара Вега в інтерв'ю Associated Press.

За його словами, він разом із шістьма друзями залізли до вантажівки у прикордонному місті Ларедо, штат Техас. До цього їхня група майже два тижні чекала у будинку.

"Хлопець, з яким ми були в будинку, сказав нам, що вони нададуть нам відсік з холодильною камерою та повітрям, утім цього не сталося", - розповів Лара Вега.

Причіп вже був повен людей, коли двері відчинилися для чоловіка та його друзів. Там було темно, тому мексиканець не бачив, скільки усього людей перебувало у вантажівці. Пізніше він почув голоси пасажирів, які просили води. За його словами, контрабандисти не пропонували води, а Вега з друзями її не захопив, оскільки до Сан-Антоніо було лише 240 км.

Водія вантажівки чоловік не бачив. За його словами, під час нелегального перевозу людям кажуть не дивитися в обличчя тих, хто цим займається, і краще так і робити.

Перед тим, як вантажівка досягла свого кінцевого пункту призначення, мігрантам надягли різноколірні стрічки, щоб контрабандисти, які на них чекали, могли їх ідентифікувати Коли авто зупинилося, задні двері відчинили та деяких людей почали виводити. За ними приїхали шість чорних позашляховиків, які були повністю наповнені протягом декількох хвилин. 

Лара Вега розповів, що їхав, сподіваючись на роботу на будівництві. Це була його друга спроба потрапити до Сполучених Штатів. Три роки тому його вже депортували, і він вирішив спробувати ще раз потрапити до країни, оскільки економіка в регіоні, де він проживає, перебуває у депресії. У чоловіка є дружина, 4-річна донька та 3-річний син.

Нагадаємо, вантажівку знайшли на паркінгу в Сан-Антоніо 23 липня. В авто загинуло 8 людей, ще двоє померли вже в лікарні.

На стоянці популярного супермаркету США знайшли набиту тілами вантажівку

На стоянці популярного супермаркету США знайшли набиту тілами вантажівку

Повʼязані теми:

Наступна публікація