Всеправославний собор на Криті прийняв свій перший документ

Всеправославний собор на Криті прийняв свій перший документ

Фото: Reuters

В українському питанні очільники церков досі тримають інтригу.

На Криті закінчився другий сесійний день Всеправославного собору. Ієрархи ухвалили перший документ, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Попри жваві дискусії, документ про місію православ'я у сучасному світі було схвалено одноголосно. Це є добрим знаком, що церковні керівники здатні плідно співпрацювати та приймати рішення.

Офіційної інформації про те, чи говорили на соборі про Україну, немає. З власних джерел журналістам стало відомо, що вже готовий до оприлюднення документ про українське питання. Його начебто планували поширити у вівторок, але цього не сталося.

У Константинопольському патріархаті відмовилися навідріз коментувати це питання. Тому поки що зберігається інтрига, чи буде документ оприлюднено під час собору та чи існує він узагалі.

Що відомо точно – це те, що звернення Верховної Ради України щодо сприяння внормуванню життя українських православних спільнот розгляне синод Константинопольського патріархату. Це станеться в Стамбулі вже після завершення собору на Криті.

На грецькому острові Крит розпочався Всеправославний собор: перша зустріч предстоятелів православних церков за понад 1200 років. На форум не приїхали представники РПЦ та ще кількох церков. Перша сесія собору була відкритою. Слово надали кожному з предстоятелів. Говорили здебільшого про об'єднання, більшість досить різко висловилася на адресу чотирьох церков, що не приїхали. Вселенський патріарх Варфоломій, який виступав у ролі модератора, зазначив, що у церков, які не приїхали, буде можливість підписати соборні документи після закінчення собору.

Кореспондент ТСН Неллі Ковальська

На Криті закінчився другий сесійний день Всеправославного Собору

На Криті закінчився другий сесійний день Всеправославного Собору

Повʼязані теми:

Наступна публікація