WikiLeaks оприлюднив аудіозаписи з серверів Демократичної партії США

WikiLeaks оприлюднив аудіозаписи з серверів Демократичної партії США

Фото: Getty Images

Один з файлів стосується передвиборної кампанії колишнього суперника кандидата від демократів Гілларі Клінтон сенатора від Вермонта Берні Сандерса.

Портал Wikileaks оприлюднив аудіозаписи з серверів національного комітету Демократичної партії США, які були отримані після хакерського злому.

Про це повідомляє Reuters.

В мікроблозі в Twitter організація повідомила, що один з файлів стосується передвиборної кампанії колишнього суперника кандидата від демократів Гілларі Клінтон сенатора від Вермонта Берні Сандерса. "Прихильник Клінтон дзвонить в НКДП з вимогою зупинити Сандерса", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що раніше сайт WikiLeaks опублікував 30 322 електронних листів і прикріплених до них документів, відправлених з особистого сервера кандидата в президенти США Гілларі Клінтон.

Листи були відправлені під час її перебування на посаді держсекретаря США і охоплюють період з 30 червня 2010 року до 12 серпня 2014. Всього листування Клінтон налічує 50 547 сторінок.

Також на WikiLeaks з'явилися 19 252 електронних листів і 8034 доданих до них документів Національного комітету Демократичної партії США. Ця листування охоплює період з січня 2015 року до 25 травня 2016 року.

Дружина Білла Клінтона може стати першою жінко президентом США

Дружина Білла Клінтона може стати першою жінко президентом США

Нагадаємо, що найімовірніший кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон пообіцяла у разі перемоги на виборах утриматися від використання особистої електронної пошти у Білому домі.

"Це був серйозний урок для мене, і в Білому домі нічого подібного не відбудеться", — заявила вона. При цьому колишня держсекретар додала, що не може навести прикладів успішного злому комп'ютерів в резиденції глави держави.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що Держдепартамент США відновив розгляд з приводу використання Клінтон особистого сервера для ведення службового листування по електронній пошті в період її керівництва відомством.

Скандал у зв'язку з електронною перепискою Клінтон розгорівся в березні 2015 року. З'ясувалося, що вона в порушення встановлених вимог вела службове листування з особистого облікового запису електронної пошти, коли обіймала посаду держсекретаря. Сама Клінтон раніше заявляла, що вона навмисно не відправляла і не отримувала засекречені повідомлення зі своєї особистої електронної адреси.

Повʼязані теми:

Наступна публікація