WikiLeaks засумнівався в об'єктивності розслідування про "панамські офшори"

WikiLeaks засумнівався в об'єктивності розслідування про "панамські офшори"

Компанія Mossack Fonseca / Фото: Reuters

Наголошується, що розслідування нібито фінансувалося США.

WikiLeaks висловив сумнів в об'єктивності авторів розслідування про "панамські офшори" щодо високопосадовців з усього світу та їхнього оточення.

Зокрема, WikiLeaks звертає увагу на те, що Центр з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) фінансується в тому числі агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Фондом Сороса, повідомляє Російська служба BBC.

Сайт, який сам займається публікацією витоків офіційних документів, зазначає, що значна частина розслідування присвячена Росії і країнам пострадянського простору, в зв'язку з чим вважає підозрілим його фінансування з боку американських структур.

"Можливо, американський OCCRP робить хорошу роботу, але пряме фінансування атаки на Путіна з боку уряду США серйозно підриває довіру до нього", – йдеться в "Твіттері" WikiLeaks.

Нагадаємо, із компанії Mossack Fonseca "витекли" документи, які стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про іменитих власників великих офшорів. Ці документи виявилися в розпорядженні німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка передала їх Міжнародному консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) і Центру по дослідженню корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Президент США Барак Обама закликав посилити заходи протидії ухиленню від сплати податків. Глава держави підкреслив, що конгрес повинен зробити так, щоб американські компанії платили податки на загальних підставах.

Як працюють офшори

Повʼязані теми:

Наступна публікація