"Я помру, подзвони їм". Хлопець, який писав матері з клубу, став жертвою стрілка в Орландо

"Я помру, подзвони їм". Хлопець, який писав матері з клубу, став жертвою стрілка в Орландо

"Я помру, подзвони їм". Хлопець, який писав матері з клубу, став жертвою стрілка в Орландо

Едді Джастіса вбив стрілець / Фото: Daily Mail

В одному з останніх повідомлень хлопець написав, що терорист зайшов до вбиральні, де ховалися люди. 

30-річний Едді Джастіс, який писав матері СМС із захопленого терористом клубу Pulse в Орландо, став однією із 50 жертв.

Історія хлопця стала відома на весь світ після того, як його мати Міна показала виданню Associated Press їхнє листування.

О 2.06 Едді написав перше повідомлення. У ньому він вказав, що любить матір, та перебуває у нічному клубі, де відбулася стрілянина. За хвилину він уточнив, що потрапив у пастку в жіночій вбиральні, де ховався від терориста Омара Матіна, пише Daily Mail.

"Pulse. У даунтауні. Подзвони у поліцію. Я помру", - йдеться у тексті повідомлень, які Едді перед смертю відправляв матері.

За півгодини він ще був живий. О 2.39 він написав матері, що терорист направлявся до вбиральні, де ховалися заручники.

"Кажу ж, я в туалеті. Він іде. Я помру. Подзвони їм, матуюя. Негайно ", - йдеться у текстах СМС.

На запитання матері про те, чи є у клубі поранені, Едді відповів, що поранених багато.

О 2.46 Міна написала своєму синові, що поліція вже біля клубу. О 2.50 Едді Джастіс написав, що стрілець разом із ними перебуває у жіночому туалеті і він терорист.

"Він вже в туалеті. У жіночому туалеті. Він терорист. Так", - йшлося в останніх повідомленнях від заручника. Після цього матір хлопця відправила йому ще багато смс, однак він не відповів на жодне із них.

Він став однією з 50 жертв орландського терориста Омара Мартіна.

Міна сказала, що вона пройшла через пекло, поки стояла за межами нічного клубу, чекаючи на інформацію про стрілянину та долю її сина.

"Я думаю, що всі вони у вбиральні. Я чула, як багато людей плачуть", - розповідала вона.

Згодом матір Едді закликала усіх молотися за жертв теракту у своєму пості в Facebook. 

Матін вдерся до нічного клубу о другій ночі. Спецпризначенці пішли штурмувати будівлю тільки о п'ятій ранку. 

12 червня вночі в американському місті Орландо невідомий увірвався до клубу Pulse, де влаштовує вечірки ЛГБТ-спільнота, та відкрив стрілянину.  Жертвами інциденту стали 50 людей, ще принаймні 53 отримали поранення і були госпіталізовані.

Сам нападник був ліквідований під час перестрілки із спецпризначенцями. Убивця був озброєний гвинтівкою і пістолетом, при ньому також був підозрілий пристрій. Повідомлялося, що він захопив заручників і забарикадувався в гардеробі. Видання Washington Post повідомило ім'я підозрюваного. Ним виявився 29-річний Омар Матін. За непідтвердженими даними, його батьки – вихідці з Афганістану. 

Місцева поліція визнала напад на нічний клуб локальним терактом. Стрілянина в орландському клубі стала найчисельнішою за кількістю жертв в історії США та другим наймасштабнішим терактом після 11 вересня 2001 року. У штаті Флорида запровадили надзвичайний стан. 

Омар Матін перед нападом на гей-клуб зателефонував до поліції і заприсягнувся у вірності "Ісламській державі". Пізніше терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність на криваву стрілянину у гей-клубі в Орландо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація