Як поводитися під час землетрусу. МЗС дало поради українцям, які перебувають в Македонії

Як поводитися під час землетрусу. МЗС дало поради українцям, які перебувають в Македонії

Фото: Getty Images

Із собою слід мати документи та кошти. 

МЗС України опублікувало поради для українців, які перебувають у Македонії, де вранці 11 вересня стався землетрус.

У разі повторення підземних поштовхів слід якомога швидше покинути будівлю, не користуючись ліфтом. Людям варто триматися на безпечній відстані від висотних будівель, не перебувати під лініями електропередач, деревами, комунікаціями, мостами та шляхопроводами.

При собі необхідно мати документи, кошти, та підготувати найбільш необхідні речі (теплий одяг, ліки, продукти харчування, засоби гігієни тощо), аби  швидко залишити приміщення.

Українцям, які перебувають у Македонії, радять неухильно дотримуватися вказівок місцевих органів влади, керівників рятувальних служб, працівників рятувальних загонів щодо заходів безпеки в районі стихійного лиха.

У випадку потрапляння у надзвичайні ситуації у зв'язку із зазначеним стихійним лихом, громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Македонії (тел.: +38971882860, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57. 

Нагадаємо, у неділю, 11 вересня, у столиці Македонії Скоп'є і його околицях стався землетрус магнітудою 5,3. Унаслідок цього десятки людей отримали травми. Крім того були пошкоджені будівлі. 

У столиці Македонії стався землетрус, є постраждалі

У столиці Македонії стався землетрус, є постраждалі

Повʼязані теми:

Наступна публікація