Як поводитися українцям у Брюсселі. МЗС оприлюднило рекомендації й телефони "гарячої лінії".

Як поводитися українцям у Брюсселі. МЗС оприлюднило рекомендації й телефони "гарячої лінії".

Фото: Reuters

Людям радять не панікувати й зателефонувати рідним.

Через теракти у столиці Бельгії МЗС рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Брюсселя та столичного регіону Королівства Бельгії до нормалізації безпекової ситуації.

Про це йдеться й повідомленні зовнішньополітичного відомства.

"Наразі у Бельгії оголошено найвищий рівень терористичної загрози, місцева влада провінції Брабант запровадила режим реагування на катастрофу. Надійшла інформація про вибухи в метро м. Брюссель, у зв'язку з чим закрита низка станцій метрополітену. З огляду на зазначене МЗС рекомендує громадянам України, які перебувають у Бельгії, виявляти підвищену увагу і обережність, уникати місць масового зібрання людей, враховувати рекомендації сил безпеки та місцевої влади", - наголошують дипломати.

У тому разі, якщо громадяни опинилися у місці, де скоєно терористичний акт, їх просять не панікувати, оцінити найбільш безпечні шляхи та покинути приміщення, уникати натовпу, шукати захисту у правоохоронців та сил безпеки, укриття у безпечних приміщеннях, а також прагнути невідкладно повідомити про себе поліцію або посольство.

"Перебуваючи у містах, враховувати, що найбільш уразливим видом транспорту є метро, старатися не пересуватися поодинці, якщо планується відвідати захід – попередньо уточнити, чи він відбудеться, а також які лінії суспільного транспорту будуть закриті", - зазначають в МЗС.

Також дипломати попередили, що у зв'язку з ймовірним запровадженням надзвичайного стану варто бути готовими до перевірки документів та особистого контролю, завжди мати при собі документи, що посвідчують особу, мету перебування та місце проживання у Бельгії; виконувати всі вказівки та демонструвати готовність до співпраці з правоохоронцями.

Громадянам, які перебувають у Бельгії, рекомендується повідомити рідним про себе.

За умови потрапляння у надзвичайну ситуацію необхідно якомога швидше повідомити на телефони Посольства України у Бельгії +32 0 47-625-77-35, +32 0 2-379-21-00, +32 0 2-379-21-11, +32 0 2-379-21-19 або на "гарячу лінію" Департаменту консульської служби +38 044 238 16 57.

Нагадаємо, 22 березня, два вибухи прогриміли в аеропорті Брюсселя. Влада Бельгії офіційно визнала вибухи терактом. ЗМІ повідомляють, що на летовищі вибуховий пристрій привів у дію терорист-смертник.

Після подвійного вибуху в аеропорту також пролунали вибухи біля метро: трагедії сталися на станціях Маальбек та Шуман.

За попередньою інформацією влади, яку оприлюднило агентство Bloomberg, через теракти в метро загинуло 15 людей, 55 були поранені. В аеропорту вбито 11 людей, 81 особа поранена.

Повʼязані теми:

Наступна публікація