Як протестують проти Трампа у США. Пікети у Нью-Йорку очима українки

"Велике яблуко" живе у звичному ритмі.

Попри протести щодо вибору Дональда Трампа на пост президента США, американці продовжують жити своїм життям.

Зокрема, як розповідає ТСН.ua українка Віталіна, яка мешкає у Нью-Йорку, життя "Великого яблука" триває у шаленому ритмі.

"У центрі Нью-Йорка, як і на всіх інших вулицях, спокійно. Місто живе своїм життям, своїм шаленим темпом. Як завжди неможливо пройти на Таймс-Сквер через велику кількість туристів", - пояснює вона.

Протести, що, головним чином, тривають біля двох будівель Trump Building, не особливо впливають на життя американців.

Біля однієї з будівель у неділю протестувальників було дуже мало – 7-10 осіб, які спокійно стояли з плакатами, не спричиняючи галасу та під охороною поліції.

Біля Trump International Hotel and Tower у той же день протестували активніше.

"Тут було більше людей. Дорога знову ж таки перекрита поліцією. Люди кричали "Трамп не наш президент, наш президент – Обама" та стукали у барабани", – пояснила Віталіна.

За її словами, місцеві мешканці не так обурюються, як дивуються, наскільки відчуття після перемоги Трампа відрізняються від того, що було після тріумфу Барака Обами.

Для них "дивно, що по радіо грає музика або обговорюються якісь теми, що не стосуються виборів. Коли виграв Обама, то все було інакше - країна святкувала, всі про це говорили, а зараз все спокійно".

Нагадаємо, що 8 листопада у США відбулися президентські вибори, за результатами яких перемогу здобув кандидат від республіканців Дональд Трамп. Перемога скандального мільярдера спричинила масові протести у багатьох штатах країни.

Зокрема, у Вашингтоні третю добу тривають мирні демонстрації, учасники яких висловлюють обурення тим, що Дональд Трамп став президентом США, а також не погоджуються з його заявами та висловлюваннями на адресу окремих категорій американського населення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація