Як у засніженому Батумі готуються до Різдва: колоритна кухня та особлива гостинність

Як у засніженому Батумі готуються до Різдва: колоритна кухня та особлива гостинність

Як у засніженому Батумі готуються до Різдва: колоритна кухня та особлива гостинність

Грузію завалило снігом, але це не заважає людям готуватися до Різдва

Як і в Україні, його зустрічають у колі найближчих.

Незвично тривають новорічні та різдвяні свята для грузинів. Південь країни, Аджарію, завалило рекордними снігами. Однак це тільки підсилило святковий настрій звиклих до сонця аджарців. Після зустрічі Нового року, нині вони ретельно готуються до головного свята - Різдва. Як і в Україні, його зустрічають у колі найближчих. Решта - і страви, і традиції - вражає особливим колоритом, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Продовольчий ринок Батумі - для грузинів звичне місце, якому в рази поступаються супермаркети. І річ не лише в цінах. Колорит - те, що для заїжджих одразу впадає в око. Та й для простих грузинів базар – це, передусім, спілкування, свіжі новини, ну а вже потім покупки.

Традиційною стравою на Різдво тут є і індичка або ж порося, хоча дотримуватися її з огляду на кризу, а це слово тут також відоме, важко. Від 800 до 1000 гривень за тушку.

Найкраще розходяться горіхи, мед, виноград та сухофрукти і, звісно ж, сир в усіх його видах.

Саме там журналістів ТСН запросили навчитись готувати найпопулярнішу страву Грузії - хачапурі. Пекар Аркадій каже, без настрою до тіста навіть не підходить, бо не зійде: тісто дріжджове, начинка - солона сирна. 7-8 хвилин у печі. Результат вражає і ароматом, і смаком.

Південь Грузії завалило рекордною кількістю снігу

Південь Грузії завалило рекордною кількістю снігу

А ще Аркадій доказ того, що кухня в Грузії не лише за жінкою. Про це каже і Тамуна. Традиційна грузинська родина - це розуміння одне одного і взаємна допомога. Хоча дещо не міняється вже роками – останнє слово за мамою чи чоловіком. 

Стол зі стравами добре ілюструє непідробну особливість грузинів -  ставлення до гостей. Після таких знайомств розумієш іще більше, чому до Грузії хочеться повертатись знову і знову.

Раніше з'явилося вражаюче відео з висоти пташиного польоту, як у Києві святкували Новий рік

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація