Як змінилися статки найбагатших людей планети за рік. Інфографіка

Як змінилися статки найбагатших людей планети за рік. Інфографіка

Лідером рейтингу мільярдерів став засновник Microsoft Білл Гейтс. / Фото: Forbes

Лідером рейтингу мільярдерів, як і в минулому році, став засновник Microsoft Білл Гейтс.

Авторитетне агентство Bloomberg, за підсумками 2015 року, розрахувало індекс мільярдерів, який вказав на скорочення статків 400 найбагатших людей планети на $ 19 млрд на тлі падіння цін на сировину, а також сигналів ослаблення економічного підйому в Китаї.

"Надлишок нафти, мляві споживчі витрати і Китай, який розбився, як блюдце, і потягнув за собою сировинні ринки - все це налякало інвесторів", - зазначає американський мільярдер Кен Фішер, засновник Fisher Investments.

За даними, станом на 28 грудня 2015 року, у розпорядженні багатіїв зі списку топ-400 перебували кошти на загальну суму $ 3,9 трлн, що перевищує ВВП будь-якої з країн світу за винятком США, Китаю і Японії.

Лідером рейтингу мільярдерів, як і в минулому році, став засновник Microsoft Білл Гейтс, статок якого оцінюється в $ 83,6 млрд. В 2015 році, однак, Гейтс став біднішим на $ 3 млрд.

Як за підсумками 2015 року змінився стан десяти найбагатших людей планети – дивіться в нашій інфографіці, а з повним списком багатіїв можна ознайомитися на сайті Bloomberg.

10 найбагатших людей планети 2015

Варто зазначити, що найбільші втрати серед мільярдерів, статки яких враховуються в індексі, поніс мексиканський телекомунікаційний магнат Карлос Слім. Акції належної йому компанії America Movil SAB подешевшали в 2015 році на 25%.

Крім того 44 з 400 найбагатших людей планети цього року - представники технологічного сектору. Їхній сукупний статок збільшився за рік на $ 81 млрд.

Наприклад, засновник соціальної мережі Facebook Inc. Марк Цукерберг став багатшим на $ 12 млрд, посівши 8-му сходинку у рейтингу мільярдерів, його статок становить $ 46,1 млрд.

Співзасновники Google Inc. Ларрі Пейдж і Сергій Брін збільшили статки в 2015 році відповідно на $ 10,4 млрд і $ 9,8 млрд.

Тим часом мільярдери, що представляють сировинний сектор (31 людина в списку Bloomberg), стали в цьому році біднішими загалом на $ 32 млрд на тлі падіння цін на нафту, мідь, руду та інші види сировинних товарів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація