У НАТО розповіли про стратегію Путіна: вторгнення у країни, які хочуть зближення з Заходом

У НАТО розповіли про стратегію Путіна: вторгнення у країни, які хочуть зближення з Заходом

Генерал Філіп Брідлав каже, що в НАТО вже не сприймають Росію як партнера / Фото: Reuters

Російській Федерації вигідно створювати зони "замороженого конфлікту", аби не допустити зближення із Заходом.

Аби не допустити зближення країн східної Європи із ЄС та НАТО, Росія спеціально створює там конфлікти, використовує механізм створення зони "замороженого конфлікту" для того, щоб не допустити ту чи іншу країну на зближення з Заходом.

Про це під час форуму у Брюсселі сказав Верховний головнокомандувач об'єднаними збройними силами НАТО в Європі, генерал Філіп Брідлав, передає "Радіо Свобода".

"Ми думаємо, що те, що ми бачимо, – це механізм, згідно з яким для не допуску до ЄС чи НАТО використовують "заморожені конфлікти". Іншими словами, якщо Росія стурбована тим, що якась із країн рухається на Захід, виходом із цієї ситуації буде вторгнення, "заморожений конфлікт", після чого ніхто не захоче зближатися з НАТО, бо це означатиме конфлікт із Росією", – підкреслив Брідлав.

За його словами, після останніх дій РФ альянс уже не сприймає її як партнера.

"Ми були на етапі, коли намагалися зробити з Росії партнера. Але нині очевидно, що Росія поводиться радше як противник, аніж як партнер", – додав командувач НАТО у Європі.

Нагадаємо, Росія вже майже місяць, як напала на територію Криму. Її озброєні військові заблоковують та захоплюють по всьому півострову війські та стратегічні об'єкти. Особливо це посилилося після незаконного сепаратистського референдуму та нелегітимного приєднання автономії до РФ. Водночас, відповідно до опитування, більшість українців засуджують Путіна та раді угоді з ЄС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація