Японія закликала посилити санкції проти КНДР

Японія закликала посилити санкції проти КНДР

Фото: Reuters

Напередодні Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, в якій різко засудила проведений КНДР запуск.

Міністр закордонних справ Японії Фуміо Кисида вважає, що настав час посилити санкції проти КНДР у зв'язку з випробуванням північнокорейської балістичної ракети.

Заяву глави японського МЗС у понеділок передало інформаційне агентство Кіодо. Напередодні Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, в якій різко засудила проведений КНДР запуск. У заяві, прийнятій на надзвичайному засіданні РБ, говориться, що найближчим часом буде розглянута резолюцію про введення санкцій відносно Північної Кореї, які стануть відповіддю на небезпечні і серйозні порушення статуту ООН.

В підтримку резолюції виступив Китай, який вважається союзником КНДР, а також інші 14 членів Ради Безпеки. 

Раніше повідомлялося, що Північна Корея здійснила запуск ракети з віддаленого космодрому. Незважаючи на заяви КНДР про запуск на орбіту супутники спостереження, у світі припускають, що Пхеньян випробовує міжконтинентальну балістичну ракету.

Нагадаємо, що 6 січня КНДР оголосила про успішне випробування водневої бомби.

Геологічна служба США зареєструвала на території КНДР землетрус магнітудою 5,1 бала, а метеорологічне агентство Південної Кореї уточнило, що його епіцентр збігається з розташуванням полігону, на якому Пхеньян раніше проводив випробування ядерних вибухових пристроїв: за 30 миль від містечка Пангги-ри.

Радбез ООН на екстреному засіданні Північної Кореї пригрозив санкціями.

Нагадаємо, що раніше глава Міноборони Японії Ген Накатані віддав наказ про підготовку протиповітряної оборони країни до знищення північнокорейської ракети.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація