Японські військові кораблі наблизилися впритул до спірних з Китаєм островів

Японські військові кораблі наблизилися впритул до спірних з Китаєм островів

Фото: Reuters

Філіппінський порт Субик розташований у 200 кілометрах від підконтрольної КНР території.

Японський підводний човен типу "Оясио" (Oyashio) і есмінці "Аріаке" (JS Ariake) і "Сетогірі" (JS Setogiri) прибули до філіппінського порту Субик, розташованого в 200 кілометрах від підконтрольної КНР території в Південно-Китайському морі.

Про повідомляє агентство AFP.

"Цей візит - прояв послідовної підтримки миру і стабільності в регіоні та розширення співпраці на морі між флотами сусідніх країн", - прокоментував подію представник командування ВМС Філіппін Луед Лусина.

Раніше повідомлялося, що влада Філіппін мала намір орендувати у Японії літаки для патрулювання своїх територій в спірних водах Південно-Китайського моря.

Агентство відзначає, що на есмінці "Аріаке" розміщений протичовновий вертоліт.

Китай претендує на більшу частину акваторії Південно-Китайського моря і веде територіальні суперечки з такими країнами регіону, як Бруней, Малайзія, Філіппіни, В'єтнам. КНР вважає, що ряд країн, таких як Філіппіни і В'єтнам, свідомо використовують підтримку США для ескалації напруженості в регіоні.

У січні 2013 року Філіппіни в односторонньому порядку оскаржили в Міжнародному трибуналі з морського права претензії Китаю на ряд районів в Південно-Китайському морі, проте офіційний Пекін категорично відкинув можливість вирішення таких питань в міжнародному арбітражі.

Нагадаємо, що Кремль продовжує озброювати окупований Крим. Росія поповнила свій Чорноморський флот двома субмаринами та двома сторожовими кораблями власного виробництва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація