Єгипетський студент отримав три роки в'язниці за президента з вухами Міккі Мауса

Єгипетський студент отримав три роки в'язниці за президента з вухами Міккі Мауса

Фото: фото: Амр Ноен

Амр Ноен опублікував фотожабу на президента Абделя Фаттаха ас-Сісі у Facebook.

Єгипетський студент Амр Ноен отримав три роки в'язниці за публікацію у Facebook фотожаби на президента країни Абдель Фаттаха ас-Сісі. Глава держави на саморобній картинці зображений з вухами Міккі Мауса, повідомляє англійська газета Daily Mail.

Амр Ноен зробив фотожабу на президента і отримав 3 роки в'язниці / Фото: фото: Амр Ноен

Ноэну також інкримінувалися "образи державних діячів" і "думки, спрямовані проти чинної влади". Вирок студенту виніс військово-польовий суд: він перебував на строковій службі в армії. Йому залишалося до завершення служби всього п'ять днів.

Суд зазначив, що подібні публікації "несумісні зі статусом військовослужбовця армії Єгипту". За даними видання, Ноен запроторений до в'язниці Borg El Arab, в якій утримується колишній президент Мухаммед Мурсі, усунений від влади в 2013 році.

За даними видання, в Єгипті налічується близько 42 тисяч політв'язнів. Правозахисниками Human Rights Watch піддали критиці поточне законодавство країни, яке містить "широко сформульовані положення, які ведуть до зловживань у визначенні відповідальності за висловлювання в соціальних медіа".

Повʼязані теми:

Наступна публікація