Єлизавета II вперше після Brexit виступила в парламенті Шотландії

Єлизавета II вперше після Brexit виступила в парламенті Шотландії

Фото: Reuters

Королева оминула дражливу тему у своїй промові.

Королева Великої Британії Єлизавета II виступила у парламенті Шотландії. Це сталося вперше після референдуму щодо виходу країни з Євросоюзу, на якому перемогу святкували євроскептики.

Натомість у Шотландії більшість населення підтримали подальше перебування у ЄС. Після чого влада краю попередила, що готова дотримуватися волі виборців, навіть якщо для цього доведеться вийти зі складу королівства та оголосити незалежність.

brexit

У промові королева не говорила конкретно про проблему наслідків Brexit, із якою зіткнулася країна. Але закликала депутатів зберігати спокій. "Ми всі живемо і працюємо в усе складнішому та вимогливішому світі, де події відбуваються з дивовижною швидкістю. І здатність залишатися спокійним і зібраним дається все важче", - наголосила Єлизавета II.

Виступ номінальної глави Великої Британії був церемоніальним. Він відкривав п'яту сесію парламенту Шотландії.

Референдум з питання виходу Великобританії з Євросоюзу пройшов 23 червня. Прихильники Brexit здобули перемогу на референдумі з 51,9% голосів, проти виступили 48,1%. У свою чергу громадяни Північної Ірландії та Шотландії висловилися за збереження Британії в ЄС.

Королева Великобританії зустріла свій офіційний день народження в яскраво-зеленому вбранні

Королева Великобританії зустріла свій офіційний день народження в яскраво-зеленому вбранні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація