ЄС не може домовитися про квотний розподіл біженців

ЄС не може домовитися про квотний розподіл біженців

Ілюстрація. Задля вирішення кризи біженців, ЄС потрібно вкладати значно більше фінансових ресурсів у табори для мігрантів / Фото: Reuters

Найбільший спротив цій ініціативі чинять східноєвропейські держави та Франція.

Європейському Союзу не вдасться досягти єдиного підходу до квотного розподілу біженців, але все ж треба приймати певну кількість біженців щороку.

Таку думку висловив лідер Соціал-демократичної партії Німеччини, віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель,- пише Укрінформ.

За його словами, найбільший спротив цій ініціативі чинять східноєвропейські держави та Франція, які вбачають у напливі біженців загрозу зростання внутрішніх націоналістичних рухів.

На його переконання, задля вирішення кризи біженців, ЄС потрібно вкладати значно більше фінансових ресурсів у табори біженців у суміжних із Сирією країнах; ретельніше захищати європейські кордони, співпрацюючи із Туреччиною, а також домовитися із охочими країнами про розподіл біженців.

Нагадаємо, що європейські країни, через неконтрольований наплив біженців зі Сходу та країн Африки, активно посилюють захист своїх кордонів.

 Нещодавно Австрія, Німеччина, Франція і Швеція ввели прикордонний контроль і відмовилися від Шенгену

А Норвегія, хоч не є членом Євросоюзу, але входить до країн Шенгенської зони, запровадила жорсткий прикордонний контроль, який стосується як поромів, які прямують до держави, так і прикордонних пунктів зі Швецією.

Меркель анонсувала обмеження потоку мігрантів до Німеччини

Меркель анонсувала обмеження потоку мігрантів до Німеччини

Повʼязані теми:

Наступна публікація