ЄС перегляне стратегію щодо Росії - ЗМІ

ЄС перегляне стратегію щодо Росії - ЗМІ

Фото: Reuters

У ЄС не планують поки приймати конкретних рішень.

Сьогодні, 14 березня, глави МЗС країн-членів Євросоюзу на спеціальному засіданні обговорять вироблення нової стратегії відносин із Росією.

Як пише Коммерсантъ із посиланням на свої джерела, міністри закордонних справ спробують розробити нову стратегію, оскільки в ЄС визнали неможливість повернення до колишніх відносин з Росією.

"На тлі подій останніх двох років у європейських столицях прийшли до висновку: при будь-якому розкладі повернення до відносин з Росією в напрямку business as usual бути не може. Зараз у нас немає ніякого спільного бачення відносин з Росією, є тільки санкції, але так вічно тривати не може. Нам потрібен new normal — довгострокова стратегія взаємодії з Москвою в нових умовах", — говорить джерело видання в структурах ЄС.

За словами іншого джерела, поки ніяких конкретних рішень прийматись не планується. Проте вже найближчим часом може бути представлена доповідь про доцільність співпраці ЄС з Євразійським економічним союзом (ЄАЕС).

Крім того, ЄС поки не збирається приймати будь-які рішення, пов'язані з ослабленням санкцій.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз опублікував своє офіційне рішення про подовження санкцій проти росіян та українців, які причетні до анексії Криму, війни на Донбасі, а також відзначилися фінансуванням бойовиків та заявами на підтримку терористів. Нові санкції, рішення про які опубліковане в "Офіційному журналі Європейського Союзу", набули чинності 15 вересня і діятимуть протягом найближчих шести місяців – до 15 березня 2016 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація