ЄС планує скасувати безвізовий режим для громадян США та Канади

ЄС планує скасувати безвізовий режим для громадян США та Канади

Фото: visittoukraine.com

Таке рішення ЄС може нашкодити переговорам щодо запровадження трансатлантичної зони вільної торгівлі

Євросоюз планує ввести візи для громадян Канади та США. Про це повідомляє "Reuters" з посиланням на власні джерела, йдеться в сюжеті ТСН. Ранок.

Такий крок ЄС може зробити у відповідь на відмову США та Канади надати безвізовий режим для громадян деяких країн-членів ЄС, таких як Румунія, Болгарія, Хорватія, Кіпр та Польща. Відповідну пропозицію планують внести на обговорення вже наступного тижня.

Експерти зазначають, що питання віз для громадян США та Канади може нашкодити відносинам сторін, які зараз домовляються про запровадження трансатлантичної зони вільної торгівлі.

Нагадаємо, рішення щодо безвізового режиму України з ЄС має бути прийняте до літніх канікул. У першу чергу безвізовий проїзд до Європи буде дозволений власникам біометричних паспортів. Він передбачає короткі візити громадян України в зону Шенгену, тобто в усі країни ЄС (крім Ірландії і Великобританії), а також в Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.

При цьому, 19% українців, які подавали документи для отримання візи до Великобританії у 2015 році, отримали відмову. Найпоширенішою причиною відмов є неповний перелік документів, які подаються до консульств. До того ж зазначається, що останнім часом зросла кількість сфальсифікованих документів, які надаються з метою отримання віз.

Повʼязані теми:

Наступна публікація