ЄС подовжив економічні санкції проти Росії

ЄС подовжив економічні санкції проти Росії

Фото: Getty Images

Санкції подовжено  до 31 липня 2017 року.

У понеділок, 19 грудня, Європейська рада офіційно подовжила секторальні санкції проти Росії до 31 липня 2017 року. Рішення про це минулого тижня одноголосно прийняли глави держав і урядів країн ЄС. Про це повідомляє РБК.

Лідери європейських країн (Єврорада складається з глав держав та урядів членів ЄС) в черговий раз підтвердили свій принцип прив'язати санкційний режим до повного виконання Мінських угод.

Формально домовленість про подовження санкцій була досягнута 15 грудня, під час саміту Євроради. Повідомляється, що всі глави держав і урядів одноосібно підтримали продовження обмежень. Якщо хід справ на сході України не покращиться, наступне рішення про подовження санкцій можна очікувати на саміті Євроради 22-23 червня 2017 року.

Нагадаємо, секторальні санкції проти Росії з боку ЄС були введені в липні 2014 року і розширені у вересні 2014 року. Ці заходи діють за трьома основними напрямками.

По-перше, це обмеження доступу на європейські фінансові ринки провідним державним банкам, енергетичним і військовим компаніям, а також їхнім "дочкам".  Також це обмеження на торгівлю озброєннями і заборона на торгівлю товарами і технологіями подвійного призначення для нафтовидобувного сектора.

Крім того, в силі залишаються персональні санкції проти осіб і підприємств, причетних до агресії в Україні (діють до 15 березня 2017 року) і окремий набір обмежувальних заходів щодо анексії Криму (діє до 23 червня 2017 року).

Євросоюз продовжив санкції проти Росії та пішов на поступки Нідерландам

Євросоюз продовжив санкції проти Росії та пішов на поступки Нідерландам

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація