ЄС рішуче засудив дії Асада та його російських союзників у Сирії

ЄС рішуче засудив дії Асада та його російських союзників у Сирії

Фото: Reuters

У Європейському союзі обурені порушеннями правами людини.

ЄС вражений погіршенням ситуації в Сирії.

Про це йдеться у відповідній заяві.

"З моменту початку наступу режиму (Асада - ред) і його союзників, зокрема Росії, інтенсивность та масштаб повітряного бомбардування східного Алеппо є катастрофічною ескалацією конфлікту", - йдеться у заяві. У ЄС шоковані навмисними бомбардуваннями лікарень, шкіл, необхідної інфраструктури, а також використанням касетних бомб та хімічної зброї, що викликало жертви серед жінок і дітей і може розцінюватися як військові злочини.

"Сирійський режим несе головну відповідальність за захист сирійського населення. Тому ЄС рішуче засуджує зайві напади з боку режиму і його союзників, проти цивільного населення, гуманітарних і медичних працівників і цивільних і гуманітарних інфраструктур і закликає їх припинити вибіркові повітряні бомбардування", - закликають у ЄС.

У Європейському Союзі засуджують і грубі порушення в області міжнародного гуманітарного права і прав людини. Наприклад, атака на гуманітарний конвой ООН 19 вересня є явним порушенням міжнародного права, яке вимагає всебічного розслідування. ЄС розраховує на висновки внутрішньої ради ООН з розслідування.

"Особи, відповідальні за вчинення таких порушень і зловживань, мають бути притягнуті до відповідальності", - переконані в ЄС. У Європейському Союзі закликають терміново припинити всі військові польоти над Алеппо і надати доступ для гуманітарних конвоїв.

Саме ці кроки необхідні, щоб врятувати Алеппо та інші країни Сирії. У ЄС переконані, що що не може бути військового вирішення конфлікту і висловлює жаль, що військові дії до цих пір не припинені.

Нагадаємо, США пригрозили Москві припинити співпрацю у вирішенні сирійського конфлікту, якщо Кремль не перестане бомбити сирійське місто Алеппо, що є центром сирійської опозиції. Про це держсекретар сша Джон Керрі сказав по телефону російському міністру закордонних справ Сергію Лаврову.

Сполучені Штати не створять з Росією центр для координації ударів по позиціях бойовиків у Сирії, поки не буде забезпечений доступ гуманітарної допомоги в Алеппо і регіони, які її потребують.

9 вересня на переговорах в Женеві між главами зовнішньополітичних відомств Росії і США була досягнута домовленість режим припинення вогню в Сирії. Уряд цієї країни підтримав дане рішення. Передбачається, що учасники перемир'я припинять бойові дії, але зроблено виняток для "Ісламської держави" і "Фронт ан-Нусра" – ці організації, визнані терористичними, як і раніше, можна буде атакувати. Але авіація режиму Асада повинна буде припинити польоти.

Нещодавно російська авіація відновила важкі бомбардування повстанців в АлеппоПісля цього, британський міністр закордонних справ Борис Джонсон попередив Росію, що вона ризикує стати країною-ізгоєм, якщо продовжить бомбити цивільні об'єкти у Сирії. Керівники трьох німецьких федеральних земель виступили проти введення нових санкцій відносно РФ з-за ситуації в Сирії і назвали діючі санкції контрпродуктивними.

В Сирії врятували хлопчика, який застряг на розбомбленій будівлі

В Сирії врятували хлопчика, який застряг на розбомбленій будівлі

Повʼязані теми:

Наступна публікація