ЄС розширює санкції проти сирійських чиновників через обстріли Алеппо

ЄС розширює санкції проти сирійських чиновників через обстріли Алеппо

Фото: Reuters

Брюссель продовжить запроваджувати санкції проти тих, хто підтримує режим Асада.

Європейський Союз має намір найближчим часом розширити список санкцій щодо сирійських фізичних і юридичних осіб за військові дії в Алеппо

Про це повідомляє Deutsche Welle із посиланням на заяву верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні.

Євросоюз буде вводити штрафні заходи до тих пір, поки в Сирії тривають репресії.

Могеріні зазанчила, що необхідно забезпечити безпеку цивільного населення і об'єктів, які користуються особливим захистом, відповідно до міжнародного гуманітарного права.

"З початку настання сирійського режиму і його союзників, насамперед, Росії, інтенсивність і масштаб бомбардувань східного Алеппо стали причиною численних жертв серед мирних жителів і спустошили великі райони міста", - сказано в заяві.

Могеріні підкреслила, що це спричинило "жахливе погіршення ситуації".

Санкції Євросоюзу вже поширюються більш ніж на 230 громадян Сирії, 69 компаній і організацій.

У листопаді Брюссель запровадив штрафні заходи щодо сімнадцяти сирійських міністрів і керівника Центробанку Сирії. Санкції включають заборону на в'їзд до країн ЄС і заморожування активів.

Нагадаємо, у Держдепі переконані, що падіння Алеппо не означатиме перемоги АсадаВійська сирійського режиму Башара Асада за підтримки Росії, які намагаються знищити бомбардуваннями східну частину Алеппо, не матимуть перемоги над опозицією навіть в разі отримання повного контролю над містом. Про це заявив заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер.

Раніше країни "Великої сімки" зробили заяву, в якій вимагали негайно припинити вогонь у Алеппо та надати гуманітарну допомогу жителям міста, крім того Росію звинуватили у блокуванні роботи Ради Безпеки ООН

Повʼязані теми:

Наступна публікація