ЄС збільшив санкції проти КНДР

ЄС збільшив санкції проти КНДР

Фото: Reuters

Обмежувальні заходи націлені проти ядерної програми Північної Кореї, зброї масового знищення та програми балістичних ракет.

4 березня Рада ЄС додала 16 осіб і 12 компаній у список суб'єктів щодо яких ЄС застосовується обмежувальні заходи. Про це йдеться в заяві Ради ЄС, - пише "Українська правда".

"Рішення відображає новий перелік, введений резолюцією 2270 Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, прийнятою 2 березня 2016 року в відповідь на випробування і запуск Північною Кореєю ядерної ракети 6 січня 2016 року та 7 лютого 2016 року відповідно" - йдеться в документі.

Відповідні правові акти будуть опубліковані в Офіційному журналі Ради ЄС 5 березня. Обмежувальні заходи ЄС щодо Північної Кореї були введені 22 грудня 2006 року. Вони є реалізацією всіх резолюцій РБ ООН, прийнятих після ядерних випробувань і запусків КНДР з використанням технології балістичних ракет, а також включають в себе додаткові автономні заходи ЄС.

Вони націлені проти ядерної програми Північної Кореї, зброї масового знищення та програми балістичних ракет. Ці заходи включають заборону на експорт і імпорт озброєнь, товарів і технологій, які могли б внести вклад в ці програми.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея здійснила запуск ракети з віддаленого космодрому. Незважаючи на заяви КНДР про запуск на орбіту супутники спостереження, у світі припускають, що Пхеньян випробовує міжконтинентальну балістичну ракету.

Нагадаємо, що 6 січня КНДР оголосила про успішне випробування водневої бомби.

Геологічна служба США зареєструвала на території КНДР землетрус магнітудою 5,1 бала, а метеорологічне агентство Південної Кореї уточнило, що його епіцентр збігається з розташуванням полігону, на якому Пхеньян раніше проводив випробування ядерних вибухових пристроїв: в 30 милях від містечка Пангги-ри.

Радбез ООН на екстреному засіданні Північної Кореї пригрозив санкціями.

Нагадаємо, що раніше глава Міноборони Японії Ген Накатані віддав наказ про підготовку протиповітряної оборони країни до знищення північнокорейської ракети.

Повʼязані теми:

Наступна публікація