Євро-2016 під загрозою: французи обіцяють масштабні протести під час футбольного чемпіонату

У Франції протестують проти трудової реформи.

Французькі профспілки обіцяють нові масштабні протести під час футбольного чемпіонату Євро-2016. Одну з найбільших акцій запланували на 14 червня - за чотири дні від початку футбольних змагань.

Напередодні десятки тисяч французів протестували проти реформи трудового законодавства - лише на паризьких вулицях за різними даними нарахували від 20 до 100 тисяч мітингувальників.

Протести завершилися арештами і масовими сутичками з поліцією. Агресивно налаштовані демонстранти закидали правоохоронців пляшками та камінням, а ті відповіли сльозогінним газом. За ґрати потрапило 16 людей.

Протестувальники продовжують блокувати французькі нафтопереробні заводи та заправки, до страйку приєдналися всі 19 атомних станцій країни та авіадиспетчери, через яких скасували частину рейсів в аеропорту Орлі.

Протести у Франції тривають уже кілька місяців. За цей час поранень у сутичках із демонстрантами зазнали три з половиною сотні поліцейських, а 60 демонстрантів потрапили за ґрати. Реформа трудового кодексу, проти якої виступають демонстранти, передбачає, зокрема, спрощену процедуру звільнення та урізання премій за понаднормові години і компенсацій у разі втрати роботи.

Французькі профспілки обіцяють нові масштабні протести під час футбольного чемпіонату

Французькі профспілки обіцяють нові масштабні протести під час футбольного чемпіонату

Повʼязані теми:

Наступна публікація