Єврокомісія пригрозила виключити Грецію з Шенгенської зони через три місяці

Єврокомісія пригрозила виключити Грецію з Шенгенської зони через три місяці

Греція може отримати паспортний контроль із сусідніми країнами ЄС

Афінам надано час для забезпечення зовнішніх рубежів ЄС надійним захистом.

Якщо Греція не впорається з потоком мігрантів до Європи, на її кордонах інші держави-члени Шенгенської зони запровадять паспортний контроль. Про це Єврокомісія попередила офіційні Афіни.

"У Греції існують серйозні недоліки в галузі контролю над зовнішнім кордоном", - заявив єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос.

Він також додав, що Греція не виконує свої зобов'язання з охорони зовнішніх кордонів ЄС. У влади країни є три місяці, щоб виправити ситуацію.

Глава МВС Австрії Йохана Мікле-Ляйтнер уже закликала виключити Грецію з дії Шенгенської угоди у випадку, якщо та не буде виконувати свої зобов'язання з охорони зовнішніх кордонів ЄС.

Раніше голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявляв, що Шенгенська зона в зв'язку з міграційною кризою зіткнулася з проблемою виживання. Виступаючи на пленарній сесії Європарламенту в Страсбурзі, Юнкер також зазначив, що "над шенгенським простором нависли дуже значні ризики, можна сказати, ризики виживання".

Своєю чергою президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що для взяття під контроль ситуації з біженцями у ЄС залишилось не більше двох місяців. Інакше, за його словами, Шенгенська зона може припинити своє існування. Крім того, він додав, що ЄС "зазнає поразки як політичний проект", якщо не зможе належним чином контролювати ситуацію на зовнішніх кордонах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація